06:02:14 26.04.2024
Stiri

SUA, cu ochii pe alegerile PREZIDENȚIALE din R. Moldova. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice i-a TELEFONAT pe Igor Dodon și Maia Sandu

Actualitate 14.10.2020 12:23 Vizualizări1826 Autor: Ziarul National


SUA, cu ochii pe alegerile PREZIDENȚIALE din R. Moldova. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice i-a TELEFONAT pe Igor Dodon și Maia Sandu

Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din cadrul Departamentului de Stat, David Hale, a vorbit pe 9 octombrie cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, și cu fostul prim-ministru Maia Sandu despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Davin Hale a venit cu mesaje separate la adresa celor doi candidați la funcția de președinte.

„În apeluri separate, subsecretarul Hale a remarcat importanța unui proces electoral liber și echitabil, care să respecte voința poporului moldovenesc, inclusiv condiții de concurență echitabile pentru toți candidații, eliminarea sprijinului ilegal străin pentru campaniile politice și accesul imparțial la masă mass-media în conformitate cu legile Moldovei”, se arată în comunicat.

De asemenea, David Hale a subliniat sprijinul SUA pentru observarea solidă a alegerilor, inclusiv observatori pe termen lung de la Biroul OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md