14:00:55 26.04.2024
Stiri

Candidatul Dodon se TEME de o dezbatere cu Maia Sandu? Întrebările pregătite de candidatul PAS și cum motivează Dodon refuzul

Actualitate 09.10.2020 13:18 Vizualizări1889 Autor: Ziarul National
Candidatul Dodon se TEME de o dezbatere cu Maia Sandu? Întrebările pregătite de candidatul PAS și cum motivează Dodon refuzul Diez.md


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, l-a invitat astăzi pe contracandidatul său la prezidențiale, Igor Dodon, la o dezbatere publică înainte de primul tur de scrutin, însă acesta a refuzat invitația.

„În această campanie, noi avem un singur oponent – Igor Dodon. De aceea, îl chem pe candidatul Igor Dodon la o dezbatere publică în perioada 26 – 30 octombrie. Cetățenii au dreptul să cunoască ce a făcut președintele în ultimii patru ani pentru ei, să răspundă la întrebările oamenilor: cum a gestionat pandemia, ce era în șacoșa luată de la Plahotniuc, de ce nu a oferit ajutor oamenilor în situația de criză, de ce tinerii continuă să plece din țară, de ce nu a majorat pensiile și salariile, de ce prețul la medicamente e atât de mare față de alte țări, cum a fost posibil ca prețurile la produsele alimentare să se mărească brusc în pandemie? Dodon are obligația să răspundă la întrebările cetățenilor. Cetățenii merită un președinte care nu se teme de dezbateri și care nu se ascunde de oameni”, se arată într-un mesaj video publicat de Maia Sandu.

De partea cealaltă, candidatul Igor Dodon susține că nu are de gând să-și schimbe strategia, chiar dacă e vorba de un candidat pe care, cel mai probabil, îl va întâlni în turul II.

„Noi am spus foarte clar la începutul campaniei electorale. Nu contează cine, nu dau nume candidaților. Noi nu participăm în dezbateri electorale până pe 1 noiembrie. Noi preferăm să avem dialog cu cetățenii. Eu în fiecare zi am 10-12 întrevederi. Eu prefer aceste discuții. Le dau posibilitatea oponenților să dueleze între ei, la orice televiziune. Lasă-i să meargă să arate cât sunt de pregătiți. Toate televiziunile sunt ale lor. Nu au decât. Mergeți la emisiuni și arătați ce puteți”, i-a răspuns Dodon ex-premierului Sandu, în cadrul emisiunii sale de astăzi de pe rețelele de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md