14:32:22 26.04.2024
Stiri

Cei doi moldoveni „eliberați” de KGB-ul transnistrean în urma discuției dintre Dodon și Krasnoselski ar fi, de fapt, în AREST la domiciliu

Actualitate 09.10.2020 18:06 Vizualizări2126 Autor: Ziarul National
Cei doi moldoveni „eliberați” de KGB-ul transnistrean în urma discuției dintre Dodon și Krasnoselski ar fi, de fapt, în AREST la domiciliu


Cei doi moldoveni eliberați ieri de MGB-ul de la Tiraspol, în urma discuției dintre Igor Dodon și liderul separatist Vadim Krasnoselski, ar fi de fapt într-un fel de arest la domiciliu. Cei doi, inclusiv polițistul Andrei Amarfi, au fost obligați de reprezentanții așa-zisului minister al securității de la Tiraspol să nu-și părăsească domiciliile din stânga Nistrului, orașul Camenca, comunică Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate.

„Cu referire la cele două persoane eliberate, comunicăm că acestea nu s-au prezentat la organele constituționale ale Republicii Moldova și s-ar afla la domiciliul din stânga Nistrului, fapt impus de așa-zisele autorități de la Tiraspol, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului regiunii transnistrene”, se arată în comunicatul comun al celor două instituții de la Chișinău.

CITIȚI și KGB-ul transnistrean zburdă în voie în zona de securitate. Mascații de la Tiraspol au RĂPIT un polițist moldovean. Nimeni nu știe unde se află angajatul IP Florești

Citește și: KGB-ul transnistrean a REVENIT la locul faptei. Reprezentanții acestei structuri neconstituționale au făcut PERCHEZIȚII în casa polițistului Andrei Amarfi, RĂPIT ieri în plină zi de separatiști

Totodată, SIS și Procuratura Generală nu cunosc alte detalii despre ceilalți doi cetățeni moldoveni capturați de KGB-ul transnistrean.

Citește și: VIDEO // Informații CONTRADICTORII privind numărul de cetățeni răpiți de către separațiștii de la Tiraspol. Dodon și MAI vorbesc de DOI cetățeni capturați, iar Comisia pentru securitate națională, apărare și ordine publică – de PATRU moldoveni

Citește și: Patru persoane RĂPITE de KGB-ul transnistrean în 24 de ore pentru „spionaj” în favoarea R. Moldova. Jizdan: „Li s-a pus un SAC pe cap... Putem presupune că astfel de incidente se pot repeta”Patru persoane RĂPITE de KGB-ul transnistrean în 24 de ore pentru „spionaj” în favoarea R. Moldova. Jizdan: „Li s-a pus un SAC pe cap... Putem presupune că astfel de incidente se pot repeta”

„Potrivit datelor preliminare deținute la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene. Autoritățile R. Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal”, se mai spune în comunicat.

Citește și: Și MAI a comunicat că cei doi moldoveni răpiți pe 7 octombrie la Camenca au fost eliberați astăzi.

Amintim că cel puțin patru cetățeni ai R. Moldova au fost reținuți între 7 și 8 noiembrie curent de MGB-ul transnistrean. Aceștia, inclusiv polițistul Andrei Amarfi, sunt acuzați de spionaj în favoarea R. Moldova.

Asociația „Promo-LEX” a anunțat astăzi că Ieri, că Andrei Amarfi și Alexandru Puris au ajuns acasă ieri, în jurul orelor 20:00. Ambii au declarat că se simt bine și nu au fost torturați.

Despre Adrian Glijin, un alt cetățean răpit de structurile de la Tiraspol, mama și soția acestuia afirmă că nu cunosc absolut nimic despre el. De asemenea, nu există nicio informație despre o altă persoană răpită, Stranislav Mânzarari.

Potrivit lui Alexandru Puris, cetățean al R.Moldova, el a fost reținut pe 8 octombrie, la ora 1.00, din propria casă din orașul Camenca, de către persoane mascate. A fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și, fiind doar în lenjerie și șlapi, a fost urcat într-un microbuz și dus la Tiraspol, unde a fost deținut într-un izolator al așa-ziselor structuri de securitate locale.

Ulterior, la domiciliul acestuia din Camenca, stânga Nistrului, colaboratorii structurilor transnistrene au desfășurat percheziții în prezența tatălui, care suferă de probleme cardiace. Perchezițiile au început în jurul orelor 3.00 și au durat vrei trei ore, necunoscuții confiscând un computer, un laptop, telefon, bani - aproximativ 6 000 de lei și 2 000 de ruble transnistrene, precum și alte surse de stocare a informației.

Pe parcursul zilei de joi, Alexandru a fost audiat și i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova. La finalul zilei, i s-a comunicat că în privința lui a fost aplicată măsura preventivă „interdicția de a părăsi regiunea”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md