07:34:33 04.05.2024
Stiri

Opoziția îl acuză pe Igor Dodon că utilizează ILEGAL resursele adiministrative în campania electorală: „Se teme să nu-l ia lumea la întrebări despre ce nu a făcut în cei patru ani de mandat, dar și despre fărădelegile comise”

Actualitate 07.10.2020 10:07 Vizualizări2296 Autor: Ziarul National
Opoziția îl acuză pe Igor Dodon că utilizează ILEGAL resursele adiministrative în campania electorală: „Se teme să nu-l ia lumea la întrebări despre ce nu a făcut în cei patru ani de mandat, dar și despre fărădelegile comise”


Candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon, este singurul care beneficiază în timpul campaniei electorale de bodyguarzi plătiți de stat, iar opoziția reclamă faptul că în acest caz ar fi vorba despre o încălcare a Codului electoral, întrucât e vorba de utilizarea resurselor administrative.

Deși Serviciul Protecție și Pază de Stat susține că legislația nu ar prevedea „suspendarea protecției demnitarului protejat pe perioada campaniei electorale”, deputatul Ăartidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, afirmă contrariul.

„Nimic mai fals. Articolul 6 alin.(6) din Legea nr.134/2008 prevede expres că persoana protejată (inclusiv președintele) poate refuza pe un termen limitat protecţia acordată, informând în scris despre refuz directorul Serviciului. Excepţia de la această regulă se referă doar la timpul pentru care a fost declarată starea de urgenţă, de asediu sau de război. Campania electorală nu este printre excepțiile prevăzute de lege”, observă legislatorul.

CITIȚI și Comisia Electorală Centrală atenționează că oferirea de cadouri alegătorilor în preajma alegerilor prezidențiale se pedepsește cu amenzi de până la 300 de mii de lei și ÎNCHISOARE

Potrivit lui Litvinenco, protecția acordată de Serviciul de Protecție și Pază de Stat poate fi suspendată urmare a unei simple solicitări din partea lui lgor Dodon.

„Era și în spiritul principiilor alegerilor libere și corecte dacă făcea asta, or nimeni în afară de el nu beneficiază de astfel de privelegii. Igor Dodon nu a făcut o astfel de solicitare, încălcând prin aceasta Codul electoral și utilizând resursele administrative în campania electorală prezidențială. Face asta inclusiv deoarece se teme să nu-l ia lumea la întrebări despre ce (nu) a făcut în cei 4 ani de mandat, dar și despre fărădelegile comise”, punctează deputatul.

Reprezentantul PAS a anunțat că va sesiza instituțiile statului în acest caz și va solicita „sancționarea concurentului electoral Igor Dodon”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md