14:30:13 26.04.2024
Stiri

Maxim Lebedinschi despre acuzațiile privind MĂSLUIREA semnăturilor valabile în favoarea candidaților MPU și PUN la prezidențiale: „Declarații politice. CEC nu a anunțat absolut niciun rezultat până în prezent”

Actualitate 05.10.2020 12:55 Vizualizări2045 Autor: Ziarul National
Maxim Lebedinschi despre acuzațiile privind MĂSLUIREA semnăturilor valabile în favoarea candidaților MPU și PUN la prezidențiale: „Declarații politice. CEC nu a anunțat absolut niciun rezultat până în prezent”


Comisia Electorală Centrală (CEC) „nu a anunțat absolut niciun rezultat până în prezent, nici de înregistrare, nici de neînregistrare” a candidaților la funcția de președinte din partea Mișcării Politice Unirea (MPU) și Partidului Unității Naționale (PUN), iar acuzațiile lui Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu la adresa autorității electorale centrale privind invalidarea unor semnături valabile ar fi „declarații politice”.

Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, a declarat că acești candidați au putut veni la CEC să verifice datele într-un proces „transparent”, pe „un ecran de doi metri” instalat în sala de ședințe a Comisiei.

„Ieri-seară a fost finisat procesul de reverificare a listelor. Dacă politicienii nu înțeleg că rezultatele preliminare, unde ei sunt invitați să participe la procesul de verificare, este una dintre etapele preliminare, aceasta este problema lor. CEC a finisat procesul de verificare a listelor și în termen de maximum șapte zile de la depunerea actelor trebuie să ia o decizie. Ieri s-a finisat termenul în care trebuia să dăm rezultatele finale, astăzi-mâine este termenul în care trebuie să ne expunem asupra înregistrării sau nu a candidaturilor. Doar hotărârea CEC poate fi apreciată ca un rezultat anunțat de CEC. În rest, sunt declarațiile politicienilor, noi le înțelegem, sunt o strategie de luptă, însă îi îndemnăm să lupte pe programele lor politice, nu cu CEC”, a declarat Lebedinschi pentru Ziarul NAȚIONAL.

CITIȚI și VIDEO // Precedentul care DEMONSTREAZĂ că baza de date a CEC ar avea FISURI, ceea ce poate influența votul la prezidențiale. „Dacă s-au admis asemenea greșeli grave la 20 000 de semnături, atunci ce să mai spunem de numărarea a 2 000 000 de voturi”

Solicitat să comenteze acuzațiile lui Valeriu Munteanu, care a depistat cel puțin 19 erori ale operatorilor CEC la verificarea semnăturilor dintr-un singur raion, dar și în ceea ce privește semnătura sa dată în favoarea candidatului Dorin Chirtoacă, secretarul CEC a admis că ar fi vorba de „erori umane”.

„În cazul meu, CEC a reținut o adresă pe care am schimbat-o acum 10 ani, o eroare gravă care mă duce la gândul că baza de date e veche și permite fraudarea alegerilor”, a dezvăluit Munteanu.

„Domnul Munteanu a fost aici pe parcursul a două zile și absolut fiecare moment a fost discutat. Dacă este o eroare umană la introducerea unei cifre, această eroare umană se depistează și se analizează. Dacă într-adevăr este o eroare, aceasta este fixată în procesul-verbal. Sunt erori și la dumnealor și le-am demonstrat că susținătorii lor introduceau date eronate. Baza de date a CEC nu are carențe”, a punctat Maxim Lebedinschi.

CITIȚI și Răsturnare de situație în privința înregistrării lui Octavian Țîcu în cursa electorală PREZIDENȚIALĂ. „Și s-a făcut DREPTATE. Am depăşit 16 mii de semnături în 18 raioane”

Sceretarul CEC a adăugat că nu are voie să facă declarații politice și i-a îndemnat pe cei nemulțumiți de deciziile CEC să le atace în intanța de judecată.

Menționăm că, până în prezent, CEC a înregistrat șase candidați în cursa prezidențială, urmând să se expună în privința altor doi care au prezentat minimum 15 000 de semnături în favoarea lor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md