11:36:26 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrei Năstase s-a lansat, OFICIAL, în cursa electorală prezidențială. Cum arată Moldova de MÂINE în viziunea candidatului Platformei „DA” și cine va fi nominalizat pentru funcția de PREMIER

Actualitate 03.10.2020 16:51 Vizualizări2062 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrei Năstase s-a lansat, OFICIAL, în cursa electorală prezidențială. Cum arată Moldova de MÂINE în viziunea candidatului Platformei „DA” și cine va fi nominalizat pentru funcția de PREMIER Captură privesc.eu


Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Năstase, s-a lansat astăzi, oficial, în cursa electorală prezidențială.

În cadrul evenimentului, care a avut loc la Muzeul Satului din Chișinău, Andrei Năstase a declarat că este pregătit să demareze „reclădirea R. Moldova".



Potrivit candidatului, votul fiecăruia la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie „va conta mai mult ca niciodată pentru Moldova de azi și Moldova de mâine”.

„Am decis să candidez pentru că am încrederea că putem continua ce am început împreună. Este momentul ca noi toți uniți, solidari, să pornim reclădirea R. Moldova. Viitorul începe astăzi!”, a declarat Năstase.



Candidatul Platformei „DA” a menționat că, în calitate de președinte, va readuce încrederea în instituțiile statului.

Totodată, politicianul își mai propune să pună în aplicare Hotărârea Parlamentului cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului R. Moldova



Potrivit lui Năstase, în mandatul său se va face tot posibilul ca toate dosarele de rezonanță, cum ar fi furtul miliardului și uzurparea puterii în stat, să aibă o finalitate, iar averile celor vinovați să fie confiscate.

În același timp, Năstase promite că toți cei care se fac vinovați de aceste crime vor fi condamnați. Andrei Năstase mai promite să pună punct tuturor dosarelor politice.

Printre acțiunile pe care și le mai propune să le realizeze Năstase în calitate de președinte se numără asigurarea unui venit minim de 2 500 de lei pentru fiecare cetățean, verificarea averilor judecătorilor, miniștrilor, deputaților dinn ultimii 30 de ani și confiscarea averilor obținute ilegal.

Prioritățile candidatului țin și de redeschiderea fabricilor din R. Moldova, astfel încât să fie create cât mai multe locuri de muncă. Nu în ultimul rând, Andrei Năstase susține că va face tot posibilul ca armata ocupantă a Rusiei să fie evacuată de pe teritoriul constituțional al R. Moldova.

Potrivit candidatului, când se gândește la R. Moldova de mâine, vede „o țară unde legea este lege, iar dreptatea dreptate pentru toți, o țară unde sunt locuri de muncă corect plătite, iar pensionarii nu sunt umiliți și au pensii care le ajung de la o lună la alta, o țară în care nimeni nu trăiește sub pragul sărăciei”.

„Mă gândesc cu încredere la renașterea satelor, a orașelor noastre care vor avea apă și canalizare, școli, spitale, și puncte medicale bine dotate”, a adăugat el, citat de Deschide.md.

„Proiectul nostru de țară, visul și dorința noastră este să reclădim împreună R. Moldova. Moldova unde fiecare își poate face un rost, își poate întemeia o familie și își poate crește în siguranță copiii fără grija zilei de mâine. Putem avea aici, acasă, un sistem de sănătate care să ofere fiecărui pacient diagnostic și tratament corect și eficient, iar medicii să aibă salarii corecte”, a afirmat Năstase.

R. Moldova de mâine, în viziunea lui Andrei Năstase, este țara în care elevii și studenții știu de ce învață, au condiții moderne de studii, iar dascălii lor au salarii comparabile cu cele din România și alte state ale UE. Mediul de afaceri este competitiv, nu se plătesc taxe exagerate, toată economia aduce plus valoare. Întreprinzătorii vor fi eliberați de șantajul oligarhic și de dijma politică. Moldova de mâine este locul unde performanțele agriculturii sunt garantate de investiții și subvenții consistente, potrivit candidatului.

Totodată, Năstase a menționat că, în cazul câștigării mandatului de președinte, propunerea pentru funcția de prim-ministru va fi Alexandru Slusari.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md