07:32:16 26.04.2024
Stiri

Usatîi oferă DETALII despre Plahotniuc. Dodon ar putea să-l aducă la Chișinău în orice clipă, dacă ar dori: „Dodon se teme că vor mai apărea informații despre kulioace și de asta, prin unii intermediari, discută cu Plahotniuc”

Actualitate 28.09.2020 17:07 Vizualizări6706 Autor: Ziarul National
Usatîi oferă DETALII despre Plahotniuc. Dodon ar putea să-l aducă la Chișinău în orice clipă, dacă ar dori: „Dodon se teme că vor mai apărea informații despre kulioace și de asta, prin unii intermediari, discută cu Plahotniuc” Facebook


Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, ar fi fugit deja de o lună din SUA, iar la ora actuală s-ar afla în Turcia. Acest lucru poate fi verificat foarte ușor, dar ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, nu ar vrea, deoarece „Dodon negociază cu Plahotniuc”, a declarat astăzi Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Primarul de Bălți i-a solicitat și vicepremierului rus Dmitri Kozak să ceară explicații de la Igor Dodon, cel care anul trecut se plângea că Plahotniuc „a trimis kileri” de la Odesa ca să-l lichideze.

„Va declar cu toată responsabilitatea că Plahotniuc nu a plecat, dar a fugit din SUA. Acum este în Istanbul. Acum un an v-am spus că Plahotniuc a plecat și unde a ajuns. Acest lucru l-a confirmat ulterior Ambasadorul SUA. Plahotniuc a fugit acum din SUA și, ca un animal rănit, încearcă să se înțeleagă cu Dodon, încearcă să se înțeleagă cu unele țări că ar putea fi util cu ceva. Unora le promite că-l va păstra/cruța pe Dodon, iar altora cu totul altceva. Asta este deja isterie”, spune Usatîi.

Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte crede că locul aflării lui Plahotniuc poate fi stabilit de către Ministerul Afacerilor Interne „în doar zece minute”, dar nu s-ar dori acest lucru. Totodată, acesta a adăugat că nu e întâmplător faptul că avocatul lui Plahotniuc a fost întrebat unde se află clientul său.

CITIȚI și Vicepreședintele Parlamentului: „Dodon a vorbit cu Erdogan la telefon. Ce negocieri poartă Dodon cu Erdogan și Plahotniuc? Periculoase jocuri se pun la cale”

„Pe mine mă înteresează de ce MAI nu face lumină în acest caz. Plahotniuc poate să se deplaseze liber în orice țară, pentru că Interpol nu l-a anunțat în căutare. Dar dacă R. Moldova are semnat un acord de extrădare cu orce țară, atunci poate să ceară acest lucru, după ce prezintă mandatul de arest. În zece minute cei de la MAI pot să-i contacteze pe colegii lor din Turcia, iar ultimii să confirme că Plahotniuc se află acolo. Eu îi rog să ceară informația despre mișcările lui Plahorniuc în ultima luna - când a venit în Turcia, când a ieșit, unde a ieșit, când a revenit etc. Pentru ca să nu greașească, eu îi rog pe polițiști, pe Pavel Voicu, să ceară informații despre pașaportul R. Moldova și cel românesc al lui Vlad Plahotniuc. Dacă veți cere aceste informații, atunci veți afla că Plahotniuc a intrat în Turcia pe o anumită dată, apoi a ieșit din Turcia, pentru ca ulterior să revină. De ce eu trebuie să vă spun ce să faceți? Pavel Voicu, nu faci asta, pentru că Dodon negociază cu Plahotniuc? Ieșiți si spuneți. Deloc întâmplător a fost contactat avocatul lui Plahotniuc, care, desigur, a infirmat informația. Dar de unde să știe el unde e Plahotniuc? S-au făcut toate acestea pentru ca să arate că Usatîi este balabol și pentru ca societatea civilă să nu pună presiune pe MAI ca să ceară explicații de la colegii din Turcia”, crede Usatîi.

Mai mult, primarul crede că, dacă Igor Dodon și-ar dori cu adevărat, atunci Plahotniuc ar putea fi extrădat imediat în R. Moldova.

„Igor Dodon a vorbit săptămâna trecută cu președintele Erdogan. Poate e cazul ca Dodon să ofere amănunte despre acea discuție... De parcă nici nu au discutat despre Plahotniuc. Poate să-l sune pe Erdogan și să-i spună că e vorba de omul care l-a amenințat, i-a amenințat familia în iunie 2019, care a pus în pericol securitatea R. Moldova. Dar Dodon se teme că vor mai apărea informații despre kulioace și de asta, prin unii intermediari, discută cu Plahotniuc. Dacă Plahotniuc s-ar fi aflat în SUA, atunci nu ar fi putut să poarte negocieri cu Dodon. Știu că live-urile mele sunt monitorizate de administrația prezidențială din Rusia. Mă adresez lui Dmitri Kozak. Anul trecut ați jucat un rol important ca R. Moldova să scape de Plahotniuc și acesta să ajungă cum a ajuns... Ați făcut atâta lucru pentru ca acum Dodon să poarte negocieri cu el? El face jocuri de culise cu Plahotniuc. Omul care spunea că Plahotniuc a trimis killeri de la Odesa pentru ca să-l lichideze, acum poartă negocieri cu el. Dmitri Kozak, eu știu că sunteți un om principial, cum poate fi admis așa ceva din partea lui Dodon?”.

Usatîi a mai adăugat că acum se află peste hotarele R. Moldova și că nu poate da mai multe detalii, însă promite surprize.

„Faptul că Plahotniuc de o lună a fugit din SUA și zboară dintr-o țară în alta denotă că situația lui e foartre gravă. Cel mai important e ca MAI să reacționeze și să ceară informații de la turci. Dodon, ești prieten cu Erdogan, poți să-l suni și să-i ceri extrădarea. Merg acum să lucrez și sper că voi veni cu surprize pentru cetățeni. Pentru ticăloși surprizele vor fi neplăcute. Eu am multe de făcut acasă, dar nu pot să stau impasibil știind că Plahotniuc este undeva aproape. Nu pot sta ca Dodon să beau ceai și să nu mă agit”, a conchis Usatîi în live-ul său.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md