06:01:27 26.04.2024
Stiri

De ce a fost lovită cu piciorul cățeaua relațiilor multiseculare moldo-ruse?

Actualitate 27.09.2020 10:16 Vizualizări1549 Autor: Ziarul National
De ce a fost lovită cu piciorul cățeaua relațiilor multiseculare moldo-ruse?


Trustia, elegii politikoase

Zimbrul statalității june este rănit grav în amorul propriu, își linge rănile în tăcere. Putin nu are de gând să se întâlnească cu Dodon în timpul apropiat, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al lui Putin, cu răceala crivățului de miazănoapte. Nici măcar întâmplător, pe coridoarele răcoroase ale Kremlinului, sau măcar prin Skype, nu intenționează finul connaisseur de Noviciok, să se vadă cu prșdintele Dodon, un căpșunar ordinar. Sunt peste trei luni de zile de când Dodon nu are acces fizic și viziual la idolul său și toate apele Bâcului nu-i pot stinge focul din suflet. Ușile Kremlinului nu se mai deschid automat în fața lui când vine încărcat cu lăzi de Cricova și de Purcari.

După ce Putin l-a dresat să aștepte în anticameră, ore întregi, ca pe un asistent, să stea lângă picior, la figurat, după ce l-a hrănit din palmă (i-a dat 200 de milioane de euro! I-a promis și motorină, unde-i?), s-a amuzat cu el („întrebați-l pe Dodon”), acum îl lovește neglijent cu cizma indiferenței și poate chiar a scârbei. E trist. E om și Dodon, ca Karl Marx, și nimic omenesc nu-i este străin. El era gata de sacrificii, s-a oferit să fie cobaiul lui Putin, să testeze vaccinul SputnikV, dar oferta lui a fost ignorată și refuzată demonstrativ nu o singură dată. E inuman.

Are cumva Putin alt favorit la Chișinău? Să-l fi dezamăgit faptul că Dodon lua bani de la Plahotniuc în „kulioașe”? Într-adevăr, Dodon nu are simțul estetic. Să-l fi supărat pe Putin că Dododn lua și de la Kozak, și de la Plahotniuc? Sau nu mai vrea să piardă timpul cu Dodon, căci e dresat bine și, oricum, va îndeplini ce i se cere?

Acum stau și mă gândesc de ce nu a ajutat Athosul? Zadarnic a escaladat Dodon Muntele Sfânt cu ofrande? E adevărat, Dodon junior a început a cânta la pian, a vorbi limbi străine după aceea, dar nu e cam puțin pentru efortul unui președinte? Câți președinți vii au cărat butoaie cu vin la Athos? Aceasta nu contează?

Molda, cățeaua relațiilor multiseculare moldo-ruse, schelălăie jalnic, rușinată, fiindcă i s-a dat cu piciorul în echilibru. Nu cunosc istorie mai tristă pe lume, decât cea a lui Putin și Dodon.

Al vostru șecspir, Ion Buraga



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md