17:29:54 26.04.2024
Stiri

Președintele CEC nu are de gând să DEMISIONEZE, așa cum i-a cerut PAS și Maia Sandu: „Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”

Actualitate 17.09.2020 14:52 Vizualizări1758 Autor: Ziarul National
Președintele CEC nu are de gând să DEMISIONEZE, așa cum i-a cerut PAS și Maia Sandu: „Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”


Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că nu are de gând să demisioneze, chiar dacă cererea respectivă a fost formulată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care l-a desemnat în calitate de membru al autorității electorale.

Președintele CEC afirmă că nu a încălcat legea, așa cum pretind Maia Sandu și PAS: „Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”.

Citește și: VIDEO // CEC a INTERZIS ca resursele financiare acumulate de partidele politice să fie transferate candidaților la PREZIDENȚIALE. Maia Sandu, către membrii CEC: „Decizia m-a lăsat MASCĂ. Așa de repede v-a pus Dodon la colț?”

De asemenea, Cimil s-a referit și la învinuirile imputate de PAS într-o conferință de presă.

„Am gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informații relevante subiectului și am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Urmare finalizării procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate”, a punctat funcționarul.

Citește și: Controversata CIRCULARĂ aprobată de CEC, contestată la Curtea de Apel Chișinău: „Aceasta este neconstituțională și ABUZIVĂ. Solicităm instanței anularea ei”

Cimil a mai adăugat că nu are nicio legătură cu circulara CEC despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

„Menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC. Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenței, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică. În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de președinte al CEC”, a conchis Dorin Cimil.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md