06:49:40 26.04.2024
Stiri

Imaginile privind „kuliokul” ar fi fost filmate ilegal, iar verdictul în dosarul „Bahamas” depinde de un răspuns din Elveția. Procurorul general: „Cineva vrea să devină președinte pe seama dosarelor penale pe numele contracandidaților”

Actualitate 09.09.2020 13:59 Vizualizări1933 Autor: Ziarul National
Imaginile privind „kuliokul” ar fi fost filmate ilegal, iar verdictul în dosarul „Bahamas” depinde de un răspuns din Elveția. Procurorul general: „Cineva vrea să devină președinte pe seama dosarelor penale pe numele contracandidaților” RISE Moldova


Cazurile care vizează imaginile video în care Vlad Plahotniuc îi întinde un „kuliok” lui Igor Dodon, dar și milioanele de lei ajunse din Bahamas pe conturile a 29 de persoane apropiate lui Igor Dodon, inclusiv trei actuali deputați PSRM, înainte de prezidențialele din 2016 sunt „subiecte politizate” în opinia procurorului general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Șeful PG afirmă că imaginile privind „kuliokul” ar fi fost filmate ilegal, în afara unei urmăriri penale, par a fi o „provocare” și nu se cunoaște ce era în acea pungă despre care Dodon îi spune prietenește lui Plahotniuc că „iar umblați cu kulioacele”.

Cât privește dosarul „Bahamas”, procurorii au audiat toate cele 29 de persoane implicate, inclusiv cei trei deputați socialiști actuali - Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalko și Vasile Bolea, însă aceștia vor putea lua o decizie după ce vor primi răspuns la o solicitare expediată în Elveția.

Stoianoglo afirmă, însă, că dosarul nu se referă la finanțarea ilegală a PSRM de peste hotare, ci la spălare de bani.

CITIȚI și DOC // Bani din Rusia pentru PSRM, via Bahamas: Cel de-al treilea deputat cu împrumuturi „exclusive”

Anterior, RISE Moldova a arătat într-o investigație cum mai mulți fruntași ai PSRM, mulți dintre care sunt actuali deputați socialiști, au participat într-o schemă cu 30 de milioane de lei, transferate de o companie offshore conectată la Federația Rusă. Printre aceștia se numără Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalko, Vasile Bolea, Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu, Dinari Cojocaru etc.

Astăzi, Alexandr Stoianoglo afirmă că solicitările la Procuratura Generală vizavi de aceste cazuri ar fi încercare de a implica instituția pe care o conduce în „jocuri politice”.

„Cineva vrea să devină președinte pe seama dosarelor penale deschise pe numele contracandidaților”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul unei emisiuni televizate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md