22:21:10 26.04.2024
Stiri

Candidatul Dodon, OBLIGAT să renunțe la mașina de serviciu, cu care a intrat în ARĂTURĂ. Șeful statului NU are automobil propriu și va trebui să ÎMPRUMUTE unul pentru a se deplasa prin localitățile R. Moldova

Actualitate 09.09.2020 15:39 Vizualizări1720 Autor: Ziarul National
Candidatul Dodon, OBLIGAT să renunțe la mașina de serviciu, cu care a intrat în ARĂTURĂ. Șeful statului NU are automobil propriu și va trebui să ÎMPRUMUTE unul pentru a se deplasa prin localitățile R. Moldova


Președintele Igor Dodon a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală cererea de înregistrare a grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor pentru participarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Șeful statului nu va fi obligat să-și suspende activitatea, dar va trebui să renunțe la „Mercedes”-ul cu care a intrat în arătură primăvara aceasta.

La fel, potrivit Legii cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, acesta va beneficia și în continuare de protecție de stat, chiar dacă a decis să participe la un scrutin electoral, scrie Deschide.md.

Citește și: VIDEO // Fără SURPRIZE - Igor Dodon, candidatul socialiștilor la funcția de președinte. Șeful statului, surprins de întrebare unui membru CEC: „Voi cine sunteți și ce doriți de la noi?” Sediul CEC a fost umplut cu bodyguarzi

Totuși, participarea în alegeri impune anumite reguli. Astfel, în cadrul vizitelor electorale, Dodon va fi nevoit să utilizeze mijlocul de transport personal, în cazul existenței acestuia, sau altul decât cel de serviciu. Conform declarației de avere și interese personale, Igor Dodon nu are automobilul propriu. Astfel, acesta va trebui să împrumute unul.

Citește și: FOTO // Dodon a intrat cu „Mercedesul” până în inima unui câmp PROASPĂT ARAT, pentru ca să nu-și murdărească pantofii

În ceea ce privește vizitele și întâlnirile cu scop electoral ale candidatului, toate cheltuielile urmează a fi efectuate din contul „Fond electoral”/„Destinat grupului de inițiativă” și trebuie reflectate în rapoartele financiare.

Citește și: Numărul 13 pentru Dodon. Cu zeci de vizite efectuate la Moscova, acesta îi numește „MARIONETE dirijate din exterior” pe contracandidații săi: „Moldova trebuie să fie condusă de un lider patriot”

Referitor la paza de corp, angajaților SPPS li se interzice să se implice în activitățile de agitație, în caz contrar acest lucru ar putea fi catalogat drept „utilizare a resurselor administrative”.

De precizat că prevederile sus-menționate au fost aplicate în anul 2019 și în privința actualului lider al PD, Pavel Filip, care la acea etapă deținea funcția de prim-ministru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md