08:12:04 07.05.2024
Stiri

Putem să ne îmbolnăvim de COVID – 19 consumând fructe și legume proaspete? Răspunsul OMS

Actualitate 08.09.2020 13:28 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
Putem să ne îmbolnăvim de COVID – 19 consumând fructe și legume proaspete? Răspunsul OMS


Incertitudinea și schimbările societale induse de pandemia COVID-19 cauzată de noul coronavirus ne impun să ne modificăm comportamentul și să fim precauți pentru a preveni infecția.

O alimentație sănătoasă și cu produse sigure poate asigura o bună imunitate a organismului la această infecție.

Vedeți mai jos clarificări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care țin de siguranța alimentelor în contextul situației epidemiologice actuale:

1.Putem să ne îmbolnăvim de COVID – 19 consumând fructe și legume proaspete?

În prezent nu există dovezi că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 prin ingerarea alimentelor, inclusiv a fructelor și a legumelor. Fructele și legumele proaspete sunt parte a unei diete sănătoase, iar consumul acestora trebuie încurajat.

2.Cum se spală corect fructele și legumele pe timp de pandemie COVID – 19?

Fructele și legumele se spală în modul obișnuit. Înainte de a le atinge, igienizați-vă bine mâinile cu apă și săpun. Apoi, spălați bine fructele și legumele cu apă curată, mai ales în cazul în care doriți să le consumați în stare crudă.

3. Putem contracta virusul COVID – 19 de pe suprafața ambalajelor alimentare?

Coronavirusurile au nevoie de gazdă pentru a supraviețui și nu se pot înmulți pe suprafața ambalajelor alimentare. Nu este necesar să dezinfectați ambalaje alimentare, dar mâinile trebuie să fie spălate în mod corespunzător după manipularea pachetelor cu alimente și înainte de a vă așeza la masă.

4. Poate fi transmis virusul SARS-CoV-2 prin consumul de alimente prelucrate termic, inclusiv de origine animalieră?

În prezent nu există dovezi că oamenii se pot infecta cu COVID-19 prin intermediul alimentelor. Virusul care provoacă COVID-19 poate fi distrus la temperaturi similare celor care omoară și alte virusuri și bacterii din produsele alimentare.

Alimente cum ar fi carnea, peștele și ouăle ar trebui să fie întotdeauna bine fierte, la cel puțin 70°C.

Pentru a merge la cumpărături în condiții de siguranță, respectați următoarele măsuri de precauție:

Faceți cumpărături doar în locurile autorizate!

  • Prelucrați mâinile cu dezinfectant înainte de a intra în magazin;
  • Purtați mască de protecție;
  • Respectați igiena tusei și a strănutului;
  • Mențineți distanța de cel puțin un metru față de ceilalți, evitați rândurile și îmbulzeala. Dacă acest fapt nu este posibil, purtați o mască chiar și în spațiile deschise (piețe alimentare, iarmaroace ș.a.) .
  • Deplasați-vă pentru cumpărături numai dacă aveți neapărată nevoie, evitați deplasările care nu sunt de strictă necesitate,
  • Delegați o singură persoană din familie pentru a face cumpărături,
  • Odată ajunși acasă, spălați-vă bine mâinile și nu uitați să faceți la fel după ce manipulați produsele cumpărate;

La ora actuală nu există niciun caz confirmat de COVID-19, transmis prin alimente sau ambalajele produselor alimentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md