16:31:09 26.04.2024
Stiri

Deputat al primului Parlament, CONFESIUNI despre Maia Sandu: „Știți de ce o IUBESC pe Maia Sandu? Am avut o singură rugăminte față de ea în calitate de premier... Nici atâta lucru nu a vrut să facă”

Actualitate 02.09.2020 13:09 Vizualizări4870 Autor: Ziarul National
Deputat al primului Parlament, CONFESIUNI despre Maia Sandu: „Știți de ce o IUBESC pe Maia Sandu? Am avut o singură rugăminte față de ea în calitate de premier... Nici atâta lucru nu a vrut să facă” unpaspentru.md


Fostul deputat al primului Parlament din R. Moldova, Vasile Șoimaru, este convins că Maia Sandu este cel mai potrivit candidat la funcția de președinte al republicii, iar marele ei atu față de alți candidați este onestitatea și corectitudinea acesteia.

Șoimaru, fost profesor al Maiei Sandu la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), a declarat astăzi, la briefingul în cadrul căreia lidera PAS a fost anunțată în calitate de candidat la funcția de președinte, că a observat calitățile acesteia încă din facultate.

„Am vrut să fiu astăzi alături de Maia Sandu, care mi-a fost studentă în perioada 1989 – 1994. A absolvit ASEM cu mențiune și cu media 9,4. Să știți că media aceasta a fost adusă la cât era posibil în jos..., pentru că avut încă de atunci caracter să lupte cu corupția. Nici nu vă imaginați, dar ea a scos un profesor din sală când a aflat cu ce se ocupă acesta. Iată de ce o stimez eu încă de atunci. A stimat-o și primul rector al ASEM, regretatul Paul Bran. Am aflat și din ce familie vine ea. Regretatului său tată, căruia i-au grăbit moartea, era super cinstit, era un om care lupta în perioada sovietică cu corupția, el fiind membru al Partidului Comunist. Dar el lupta tot cu ei, cu comuniștii. Iată de unde ieșit acest om (Maia Sandu) și de ce am încredere în el”, a spus Șoimaru.

De asemenea, Vasile Șoimaru a povestit și o întâmplare cu Maia Sandu, care i-a demonstrat, o dată în plus, că politiciana este de neclintit când este vorba despre aranjamente.

Citește și: VIDEO // Oficial, Maia Sandu candidatul PAS la funcția de președinte al R. Moldova. ZECE angajamente pe care și le asumă lidera opoziției: „Va fi o victorie asupra schemelor, hoțiilor și asupra sărăciei”

„De ce mi-e dragă și de ce o iubesc eu pe Maia Sandu? Pentru că este cinstită. Am toată încrederea în ea. Ca să vedeți cât de ordonată este, o să vă spun o întâmplare. În campania precedentă am fost cu Blocul „ACUM” și am umblat cât am putut prin glod, soare și ploi. Am avut o sigură rugăminte față de ea. Anterior nu m-am adresat nimănui, deși am fost de două ori deputat și am votat Declarația de Independență. Niciodată nu m-am adresat cuiva să-mi facă un bine, un lot de casă, un loc de garaj, o mașină în plus... Chiar și cele trei ordine acordate după votarea Declarației de Independență nu le-am luat, pentru că nu vreau să mă spurc cu nimic. Acesta a fost crezul meu.

Iar la Maia Sandu m-am adresat, după ce a ajuns prim-ministru. A stat șase luni la Guvern și o singură dată am rugat-o să-l primească pe un pământean de-al său de la Fălești, să-l asculte ce vrea să spună. Ea nici atâta lucru nu a vrut să facă. Iată de ce o iubesc eu pe Maia Sandu (toți au râs nr.)”, a precizat deputatul primului Parlament.

Totodată, Vasile Șoimaru a avut un mesaj și pentru candidații de pe dreapta, care doar o vor încurca pe Maia Sandu în acest scrutin.

„Iar pe cei de dreapta, care încearcă s-o scoată din această competiție pe Maia Sandu, le spun: atâtea funcții sunt în această republică, de le-ați putea ocupa pe toate. Dar hai s-o vedem mai întâi pe prima ocupată. Mai Sandu are cele mai bune șanse și merită să fie în această funcție de dirijor, iar vouă o să vă ajungă la toți funcții și o să aveți salarii mai mari decât credeți voi”, a conchis Șoimaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md