00:30:25 27.04.2024
Stiri

Banca Mondială ar putea acorda R. Moldova un credit de circa 13,5 milioane de euro pentru proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova”: Complex pentru gestionarea subproduselor de origine animală

Actualitate 02.09.2020 13:28 Vizualizări1142 Autor: Ziarul National
Banca Mondială ar putea acorda R. Moldova un credit de circa 13,5 milioane de euro pentru proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova”: Complex pentru gestionarea subproduselor de origine animală


Republica Moldova ar putea construi un complex modern de gestionare a subproduselor de origine animală, cu ajutorul partenerilor externi.

Banca Mondială ar putea acorda Republicii Moldova pentru acest scop un credit de circa 13,5 milioane de euro în cadrul proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”.

Potrivit Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, care a aprobat astăzi avizul consultativ privind aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, creditul va fi utilizat, în mare parte, pentru construcția unui complex modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman.

Finanțarea adițională va fi alocată și pentru instituirea unui sistem cuprinzător pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

În prima fază, va fi finalizat procesul de selectare a soluției tehnice optime prin elaborarea unui studiu de fezabilitate, iar în cea de-a doua - vor fi asigurate componentele esențiale pentru instituirea unui sistem care ar face posibilă gestionarea subproduselor de origine animală și infrastructura critică.

În cadrul proiectului vor fi implementate și o serie de activități ce țin de susținerea sectorului agricol și a securității alimentare, afectate de pandemia COVID-19, inclusiv prin oferirea compensațiilor pentru susținerea vânzărilor.

Perioada de implementare a Acordului de finanțare adițională pentru proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova” este octombrie 2020 – 31 decembrie 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md