00:12:09 27.04.2024
Stiri

Ministrtul Educației, Culturii și Cercetării, la început de an școlar: „Bucuria revederii în acest an este una aparte”

Actualitate 01.09.2020 11:23 Vizualizări784 Autor: Ziarul National
Ministrtul Educației, Culturii și Cercetării, la început de an școlar: „Bucuria revederii în acest an este una aparte”


Online sau fiecare în clasa lui, elevii din R. Moldova s-au bucurat să-și revadă astăzi colegii, după ce nu au mai călcat pe la școală în ultima jumătate de an din cauza pandemiei de COVID-19.

Autoritățile anunță că numai 19 școli din cele 1 252 nu și-au redeschis astăzi ușile, dar startul anului de studii 2020 - 2021 a fost dat și aici, numai că online.

În mesajul de felicitare de la început de an școlar, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, le-a urat elevilor, studenților, dar și profesorilor: „Bine ați revenit la școală”, dar cu „emoție”.

„Emoție, pentru că bucuria revederii în acest an este una aparte, marcată de dificultatea momentului pe care-l traversăm și care ne-a ținut fizic - atâta timp - departe unii de ceilalți. Dor, pentru că nostalgia anilor de școală se strecoară an de an, de 1 septembrie, în sufletul adulților de astăzi, transpunându-i - imaginar - în elevii care au fost ieri.

Vă sunt recunoscător, dragi copii, elevi și studenți pentru ocazia de a redescoperi, alături de voi, bucuria conectării la cea mai frumoasă experiență – cea a cunoașterii lumii, sub toate aspectele ei. În egală măsură le sunt recunoscător și dascălilor voștri, care au înțeles să transforme școala într-un mediu propice schimbului de idei, într-un loc al prieteniilor și al mentoratului. Pentru că, așa cum spunea regele Ferdinand I, „nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”. Fiți spiritul liber care să genereze schimbarea!”, se arată în mesajul ministrului Șarov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md