21:58:50 26.04.2024
Stiri

„Focus” și „Ritm”, contrabandă peste Prut: Șapte bărbați intenționau să dea o lovitură de peste un MILION de lei

Actualitate 26.08.2020 09:34 Vizualizări1223 Autor: Ziarul National
„Focus” și „Ritm”, contrabandă peste Prut: Șapte bărbați intenționau să dea o lovitură de peste un MILION de lei


Șapte bărbați cu vârste între 27 și 43 de ani au fost reținuți pentru încercarea de a trece ilegal peste râul Prut, cu ajutorul bărcilor gonflabile, un lot cu țigări de marca „Ritm” și „Focus”, în valoare de peste 1,1 milioane de lei.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), operațiunea de reținere a avut pe 20 august curent, iar la aceasta au participat și angajații Direcției Investigații Infracțiuni Economice a Inspectoratului Național de Investigații, ai Inspectoratului de poliție Edineț și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Aceeași sursă precizează că membrii grupului au fost urmăriți mai multe luni, iar investigațiile au scos la iveală faptul că unii membri escortau și supravegheau teritoriul cu automobile personale, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei de stat, în afara punctelor legale de trecere, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Țigările erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee cu automobile de teren cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării. Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și, ulterior, prin intermediul bărcilor gonflabile, era transportată peste râul Prut, în România.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților, în afară de țigări au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile cu motoare puternice după capacitate de model „Honda”, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul comiterii infracțiunii, o armă cu țeavă ghintuită fără acte, dar și două mijloace de transport dotate cu sisteme de navigare GPS în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi transportate prin contrabandă peste râul Prut.

Procurorii acuză din nou judecătorii că i-au eliberat din arest pe cei învinuiți de contrabandă.

„Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a ignorat totalmente argumentele Procuraturii în favoarea arestării preventive a învinuiților și a dispus cercetarea lor în arest la domiciliu. Prin urmare, procurorii au contestat soluția judecătorilor de instrucție la Curtea de Apel Chișinău”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupului criminal organizat riscă până la zece ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md