16:20:02 26.04.2024
Stiri

MINUNE la Chișinău: O femeie însărcinată care a făcut o formă GRAVĂ a infecției de COVID-19 a născut prematur un bebeluș sănătos: „Medicii sunt îngerii mei păzitori”

Actualitate 21.08.2020 14:40 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National
MINUNE la Chișinău: O femeie însărcinată care a făcut o formă GRAVĂ a infecției de COVID-19 a născut prematur un bebeluș sănătos: „Medicii sunt îngerii mei păzitori”
Poză simbol


Acum cinci săptămâni, a ajuns la spital în stare gravă, fiind infectată cu COVID-19 la scurt timp după ce a ieșit în concediu de maternitate. Și astăzi mai este acolo, însă, între timp, a născut prematur un băiețel sănătos, a fost de patru ori conectată la aparatele de respirație asistată și se pregătește să meargă acasă pentru a-și strânge bebelușul la piept.

Povestea Nataliei, care a învins infecția, și a fiului ei, Nikita, a fost făcută publică de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Pe moment, Natalia este internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, iar bebelușul ei - la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

„Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață - Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copiii crescând. Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sunt cinci săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.

Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp EROUL urmează să fie externat. COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe Facebook.

„Medicii sunt îngerii mei păzitori”, i-a spus pacienta ministrei, atunci când ultima a vizitat-o.

Menționăm că, de la debutul pandemiei în R. Moldova, 254 de femei gravide s-au infectat cu COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md