15:31:40 10.05.2024
Stiri

„Moartea mea nu l-ar ajuta pe Putin”. Ultimul mesaj al lui Navalny pentru susţinători, cu o zi înainte de a i se face rău

Actualitate 21.08.2020 18:58 Vizualizări1898 Autor: Ziarul National
„Moartea mea nu l-ar ajuta pe Putin”. Ultimul mesaj al lui Navalny pentru susţinători, cu o zi înainte de a i se face rău


Cu o zi înainte de internarea sa de ieri, Alexei Navalny, liderul opoziţiei ruse, s-a întâlnit cu un grup de tineri susţinători ai săi, în particular, care i-au adresat o întrebare obişnuită pentru el: „De ce nu sunteţi mort?”.

Campaniile sale împotriva Kremlinului şi a corupţiei la nivel oficial i-au adus mulţi duşmani, făcându-l ţinta mai multor atacuri violente de-a lungul anilor, astfel că întrebarea aceasta nu l-a luat prin surprindere. Potrivit unuia dintre martori, Navalny a zâmbit. „Chiar a glumit că trebuie să găsească scuze că nu a fost încă ucis”, a declarat Ilya Chumakov, unul dintre activişti care l-au întâlnit miercuri pe Navalny în oraşul siberian Tomsk. Apoi a devenit mai serios şi a adăugat că moartea sa nu îl va ajuta preşedintele Vladimir Putin fiindcă „asta va duce la transformarea lui (Navalny) într-un erou”, a declarat Chumakov, transmite mediafax.ro.

Navalny s-a simţit rău în timp ce se întorcea cu avionul la Moscova din Siberia, unde s-a întâlnit cu susţinătorii săi, care încearcă să adune grupuri de opoziţie disparate într-un singur front împotriva partidului lui Putin, Rusia Unită, în vederea alegerilor regionale de luna viitoare. Susţinătorii lui Navalny cred că ceaiul său a fost otrăvit într-o cafenea din aeroport cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion. După ce i s-a făcut rău, avionul a efectuat o aterizare de urgenţă în oraşul siberian Omsk, unde se află în comă. Medicii spitalului spun că încă nu este clar ce anume a provocat starea sa, iar testele continuă.

Kremlinul a negat orice implicare în presupuse atacuri asupra lui Navalny. Purtătorul de cuvânt al Kremlinul a declarat, joi că medicii fac tot ce pot pentru a-l ajuta şi i-a urat refacere grabnică.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md