12:58:43 26.04.2024
Stiri

VIDEO // „Omuleții verzi”, în ajutorul lui Lukașenko? Mai multe camioane cu militari, fără însemne, s-ar îndrepta spre Belarus

Actualitate 17.08.2020 13:20 Vizualizări1859 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Omuleții verzi”, în ajutorul lui Lukașenko? Mai multe camioane cu militari, fără însemne, s-ar îndrepta spre Belarus


Camioane militare din cadrul Gărzii Naționale a Federației Ruse, considerată armata personală a lui Vladimir Putin, au fost filmate în timp ce se îndreaptă spre Belarus. Persoanele care au înregistrat imagini cu camioanele și microbuzele afirmă că în interiorul lor se aflau bărbați în uniforme negre fără însemne, transmite The Insider.

Echipa Conflict Intelligence Team a verificat informația și a primit confirmare că locul în care au fost filmată coloana Gărzii Naționale este o intersecție a unor drumuri naționale din regiunea Smolensk, care se află la 83 km de hotarul cu Belarus.

Garda Națională a Federației Ruse sau Rosgvardia ( rusă : Федеральная служба войск национальной гвардии Российской Федерации. Trupele Federal Național Serviciul Grăniceri al Federației Ruse ) este forța militară internă a guvernului rus, care cuprinde o agenție independentă care raportează direct președintele rus în cadrul competențelor sale în calitate de Comandant suprem-șef și președinte al Consiliului de Securitate . Garda Națională este separată de forțele armate ruse. Organul executiv federal a fost înființat în 2016 printr-o lege semnată de președintele Vladimir Putin. Misiunea sa declarată este să asigure frontierele, să se ocupe de controlul armelor, să combată terorismul, crima organizată, să protejeze ordinea publică și să păzească facilități importante ale statului, scrie Deschide.md.

Alexandru Lukașenko a declarat zilele trecute că va cere ajutorul lui Putin pentru a potoli protestele desfășurate în mai multe orașe ale Belarusiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md