11:07:11 26.04.2024
Stiri

Agricultorii care protestează, întâlnire cu ministrul de ramură: Procedura de depunere a dosarelor pentru accesarea ajutorului de la stat, simplificată

Actualitate 16.08.2020 17:10 Vizualizări1314 Autor: Ziarul National
Agricultorii care protestează, întâlnire cu ministrul de ramură: Procedura de depunere a dosarelor pentru accesarea ajutorului de la stat, simplificată


Procedura de depunere a dosarelor pentru accesarea ajutorului de la stat pentru prejudiciile cauzate de secetă și grindină ar putea fi simplificată.

Cel puțin, așa le-a promis sâmbătă ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, agricultorilor protestatari, cu care a avut o întrevedere.

Ministrul Perju a declarat că, în urma dialogului și consultațiilor comune, părțile au ajuns la un consens.

„A fost o zi plină. Am discutat, am analizat, ne-am consultat. Mă bucur că în urma dialogului am găsit consens. Vom modifica, la următoarea ședință a Guvernului, Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020. Astfel, MADRM va simplifica procedura de depunere a dosarelor pentru agenții economici care au înregistrat pierderi mai mari de 60 la sută și sunt eligibili de a beneficia de compensația pentru diminuarea pagubelor cauzate de seceta din anul curent. În context, va fi exclusă necesitatea prezentării extrasului din Registrul bunurilor imobile sau din Registrul contractelor de arendă. În schimb, agricultorii vor trebui să prezinte un certificat ce confirmă suprafața de teren agricol deținută sau prelucrată și cultura cultivată pe aceasta, document eliberat de autoritatea publică locală/primăria unde producătorul agricol își desfășoară activitatea. Sperăm că modificările efectuate vor scurta perioada de pregătire a dosarului, iar mijloacele financiare vor ajunge mai repede la agricultori pentru a demara lucrările agricole de toamnă”, a anunțat ministrul Ion Perju, citat de un comunicat al instituției pe care o conduce.

Menționăm că agricultorii se declară nemulțumiți de ajutorul promis de Guvern , în condițiile în care aceștia au rămas fără roadă în acest an. Aceștia au venit cu tractoarele ca să protesteze în Chișinău, dar au fost opriți de Poliție în preajma Gării de Sud.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md