04:21:55 26.04.2024
Stiri

Ieșirea lui Pavel Filip, TAXATĂ de către foștii colegi: „Conjuncturiștii simt furia poporului și mizează pe o nouă „curățare”, de data aceasta pe spatele PAS și PPDA. Filip a uitat că e la guvernare și deține cinci portofolii în Guvernul lui Dodon”

Actualitate 10.08.2020 15:19 Vizualizări1794 Autor: Ziarul National
Ieșirea lui Pavel Filip, TAXATĂ de către foștii colegi: „Conjuncturiștii simt furia poporului și mizează pe o nouă „curățare”, de data aceasta pe spatele PAS și PPDA. Filip a uitat că e la guvernare și deține cinci portofolii în Guvernul lui Dodon” Tribuna.md


„Partidul Democrat (PD) este direct responsabil, alături de PSRM și șeful lor Igor Dodon, de dezastrul provocat în R. Moldova de gestionarea iresponsabilă și ineficientă a crizei pandemice, economică și socială, de către această coaliție, interesată doar de putere și bani”, consideră grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Această reacție vine după ce președintele PD, Pavel Filip, a propus astăzi organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PSRM, PAS, PD și Platforma „DA”, nu și „Pro Moldova”, pentru a pune în discuție și a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale oamenilor.

Citește și: Agricultorii din centrul și sud-estul R. Moldova ies MÂINE la PROTESTE. Aceștia sunt NEMULȚUMIȚI de soluțiile propuse de Guvernul Chicu și cer instituirea stării de urgență în agricultură. Revendicările agricultorilor

Potrivit „Pro Moldova”, Filip încearcă să se „spele” pe mâini de mizeria făcută de PSRM-PD în R. Moldova.

„Astfel, Pavel Filip încearcă să pună într-o oală clasa politică. Mai mult, acesta nu acceptă să vorbească cu jumătate dintre deputații alături de care a obținut mandat în Parlament, crezând că cineva va risca să lucreze cu el și conjuncturiștii lui, care au închinat PD socialiștilor, trădând alegătorii democrați. Conjuncturiștii simt furia poporului și mizează pe o nouă „curățare”, de data aceasta pe spatele PAS și Platforma „DA”.

Citește și: SCURTCIRCUIT în majoritatea PSRM-PD? Democrații vor o ședință EXTRAORDINARĂ a Parlamentului: „Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament”

De asemenea, Candu&Co spun că „ieșirea publică a lui Pavel Filip este cinică”: „Încearcă să se desolidarizeze și să-și decline responsabilitatea pentru actul guvernării. Se pare că Filip a uitat că e la guvernare și că PDM deține cinci portofolii în guvernul lui Dodon, dintre care Ministerul Economiei, ce în jumătate de an nu a livrat nici o soluție pentru mediul de afaceri pentru depășirea acestei perioade complicate, amplificată de iresponsabilitate și interesele lor obscure, iar pe domeniul reintegrării, s-au făcut cedări în favoarea separatiștilor, pentru a-i asigura lui Dodon voturi la alegerile prezidențiale”.

Citește și: BANI NU SUNT // Guvernul se împrumută de la Banca Mondială pentru a SALVA agricultorii. Dodon „SPERĂ” că vor demara negocierile pentru creditul rusesc și mai „speră foarte mult” că rușii vor acorda motorină pentru agricultorii din R. Moldova

„Pro Moldova” a mai adăugat că ieșirea lui Filip arată disperare și neconcordanță în acțiuni.

„La o oră diferență de anunțul liderului informal al coaliției de guvernare, Igor Dodon, care a zis că va organiza Consiliul de Securitate, Filip cheamă la consultări pe aceleași subiecte pe platforma parlamentară. Atragem atenția că țara este dusă în prag de colaps sanitar și economic din cauza guvernării Chicu-Filip-Dodon. Pandemia continuă să crească în intensitate din cauza măsurilor incoerente și negândite, iar economia țării este pusă la pământ ca urmare a măsurilor restrictive, condițiilor meteo, precum și a măsurilor de bâtă politică, oferite de curând fiscului”.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md