07:15:34 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Un deținut vâna femei pe rețelele de socializare, le obținea încrederea, după care le ȘANTAJA că va publica fotografii intime ale acestora și cerea bani

Actualitate 04.08.2020 16:29 Vizualizări1212 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un deținut vâna femei pe rețelele de socializare, le obținea încrederea, după care le ȘANTAJA că va publica fotografii intime ale acestora și cerea bani


„Afacere” cu fotografii intime chiar la închisoare.

Doi inși de 30 și 34 de ani, primul fiind încarcerat în penitenciarul nr. 4 Cricova, sunt cercetați penal pentru șantaj.

Oamenii legii susțin că bărbatul de 30 de ani, care își ispășește pedeapsa în penitenciarul nr. 4 Cricova pentru comiterea unei infracțiuni analogice, a făcut cunoștință, la sfârșitul lunii iunie curent, cu o femeie de 32 de ani prin intermediul rețelelor de socializare.

Obținând încrederea acesteia, insul a convins-o să-i expedieze câteva poze personale în ipostaze intime.

Peste câteva zile, victima a primit pe Odnoklassniki un mesaj de la un utilizator necunoscut, care s-a prezentat inițial a fi judecător din mun. Chișinău, mai apoi ca polițist și, expediindu-i femeii pozele intime, a speriat-o că va fi trasă la răspundere penală pentru răspândirea în internet a fotografiilor cu caracter pornografic. Același ins i-a promis că o poate ajuta să-și soluționeze problema contra sumei de 1 000 de euro.

Femeia a anunțat Poliția înainte de a merge și a transmite banii.

Potrivit instrucțiunilor primite de la necunoscut, victima urma să transmită banii unei femei de 34 de ani. Ofițerii de investigații au constatat ulterior că aceasta era la fel una din victimele infractorilor, care nu cunoștea nici proveniența și nici destinația banilor.

La scurt timp a fost reținut un taximetrist care a luat banii de la a doua victimă și urma să-i transmită bărbatului din penitenciar. Acesta a recunoscut totul, indicând la inițiatorul schemei infracționale care se află în detenție.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate în penitenciarul nr. 4 Cricova, au fost depistate și ridicate două telefoane mobile, o cartelă SIM și un carnet cu diferite înscrisuri. În cadrul investigațiilor a fost identificată încă o persoană ce a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale suspecților, iar în continuare se întreprind măsuri pentru identificarea altor victime.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md