20:38:11 26.04.2024
Stiri

YouTube a blocat contul lui Aleksandr Dugin, considerat principalul ideolog al regimului Putin

Actualitate 30.07.2020 07:59 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National


YouTube a blocat contul lui Aleksandr Dugin, considerat principalul ideolog al regimului Putin

YouTube a blocat conturile canalului TV Tsargrad din Rusia și pe cel al fostului său redactor-șef, analistul pro-Kremlin Aleksandr Dugin.

Reprezentanții Google, care deține YouTube, au declarat pe 28 iulie că au luat decizia blocării conturilor din cauza încălcării legilor privind sancțiunile și reglementările comerciale.

Contul canalului de televiziune, care are peste un milion de abonați și se poziționează ca o priză pentru creștinii ortodocși conservatori, a fost dezactivat fără dreptul de a fi restabilit, a spus Google.

Fondatorul și proprietarul canalului TV Tsargrad, Konstantin Malofeyev a fost pus sub sancțiunile SUA de aproximativ șase ani pentru participarea sa la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și pentru sprijinul său public pentru separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei, unde aproximativ 13.200 de persoane au fost ucise într-un conflict aflat încă în desfășurare.

Redactorul canalului TV, Daria Tokareva, a declarat că YouTube a blocat contul canalului fără avertisment, adăugând că va lupta în instanță pentru a restabili contul, scrie b1tv.ro.

În luna mai, Facebook a invocat sancțiunile SUA atunci când a blocat conturile de Instagram ale liderului din Cecenia, Ramzan Kadyrov, ale unui parlamentar rus din Cecenia Adam Delimkhanov, ale președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, și ale vicepremierului guvernului cecen, Abuzaid Vismuradov.

Considerat ideologul regimului de la Kremlin, filosoful și politologulrus Aleksandr Dughin (55 de ani) are interdicție de intrare în Statele Unite ale Americii și în Canada. În 2014, i-a fost refuzată și intrarea în Ungaria, iar în 2016, același lucru s-a petrecut și când a încercat să ajungă în Grecia.

În România, Dughin nu a întâmpinat niciun obstacol.

Astfel că în anul 2017 a lansat la București volumul „Destin eurasianist” – o antologie de texte traduse în română de Iurie Roșca, fost vicepremier al Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md