06:10:45 27.04.2024
Stiri

Rusia a făcut anunțul așteptat de lumea întreagă! Când va fi aprobat vaccinul anti-COVID-19

Actualitate 30.07.2020 08:30 Vizualizări1984 Autor: Ziarul National
Rusia a făcut anunțul așteptat de lumea întreagă! Când va fi aprobat vaccinul anti-COVID-19


Rusia a făcut anunțul așteptat de o lume întreagă întenționând astfel să fie prima țară din lume care va aproba un vaccin contra noului coronavirus. Totuși, există îngrijorări că autoritățile medicale ruse au cam luat-o pe scurtură cu procedurile, ceea ce pune sub semnul întrebăriii gradul de siguranță al vaccinului.

Autoritățile ruse au declarat pentru CNN că se lucrează intens pentru ca vaccinul să fie aprobat pe 10 august și poate chiar mai devreme. Vaccinul dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova ar urma să fie distribuit în primul rând cadrelor medicale care se confruntă zilnic cu SARS-CoV-2.

„Este un moment Sputnik! Americanii au fost surprinși când au auzit bipurile Sputnik. La fel și cu acest vaccin. Rusia va câștiga cursa”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului rus pentru dezvoltare, care finanțează dezvoltarea vaccinului, făcând referire la lansarea, în 1957, a primului satelit din lume.

Până în prezent, Rusia nu a făcut publice date științifice despre acest vaccin sau despre testarea lui, astfel, unii specialiști se tem că se vrea o aprobare rapidă a vaccinului din cauza presiunilor venite de la Kremlin.

De asemenea, există îngrijorări privind faptul că testarea pe oameni este incompletă. În condițiile în care alte vaccinuri la care se lucrează în lume sunt în faza a treia de testare, vaccinul rusesc nu a terminat încă faza a doua.

Cei din cadrul Institutului Gamaleya din Moscova vor să termine faza a doua a testării pe 3 august și să realizeze faza a treia în timp ce efectuează și vaccinarea cadrelor medicale.

Se pare că înrgistrarea vaccinului ar urma să se facă în perioada 10-12 august iar administrarea acestuia pe 15 august.

În schimb, membri ai elitei ruse au avut acces la vaccinul experimental contra noului coronavirus încă din aprilie, au declarat surse anonime pentru Bloomberg


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md