07:42:05 27.04.2024
Stiri

Boala întâlnită VARA care se manifestă prin ameţeală. ȘASE boli în perioada caldă

Actualitate 30.07.2020 14:46 Vizualizări1150 Autor: Ziarul National
Boala întâlnită VARA care se manifestă prin ameţeală. ȘASE boli în perioada caldă


1. NEURONITA VESTIBULARĂ Este o infecţie virală frecventă vara, a nervului de echilibru, de obicei de la singură ureche, iar bolnavul va simţi că se întârte totul în jurul lui la nesfârşit. Tratamentul poate fi medicamentos şi poate consta în reeducarea vestibulară, atunci când cel afectat învaţă din nou să îşi ţină echilibrul. Cei afectaţi de această boală trebuie să ajungă la un medic cu specializare în ORL.

2. BOLILE DE PIELE - Umiditatea, căldura şi folosirea cremelor de protecţie solară favorizează apariţia unei afecţiuni frecvent întâlnite în timpul verii, respectiv pitiriazis versicolor. Această boală de piele este de fapt o micoză care se manifestă prin erupţia la nivelul pieptului şi spatelui a unor pete mici rotunde, brune sau decolorate, iar simptomele includ mâncărime, descuamarea (cojirea) pielii şi extinderea pe suprafeţe mari ale corpului.

3. DIABETUL Medicamentele recomandate pentru reglarea glicemiei pot fi extrem de toxice dacă nu se consumă suficiente lichide, iar transpiraţia excesivă poate exacerba pierderea de lichide din organism, astfel încât se ajunge frecvent la deshidratare. Altfel spus, combinaţia de căldură şi umiditate poate fi fatală pentru diabetici din cauza inabilităţii organismului de a se răcori.

4. BOLILE CARDIACE În timpul verii, presiunea sângelui este redusă deoarece organismul elimină căldura în exces pentru a evita supraîncălzirea. Unii am putea fi tentaţi să credem că putem renunţa la tratamentul pentru tensiune recomandat de medic, sau că nu mai e cazul să mergem la o consultaţie, în ideea că vom merge „la toamnă”.

5. ASTMUL Manifestările resimţite încă din timpul primăverii din cauza alergenilor pot persista şi pe parcursul sezonului cald. În plus, căldura, umiditatea, praful şi poluarea excesivă din marile oraşe pot agrava simptomele astmului, bolnavul prezentând dificultăţi mari în respiraţie, în special pe timp de noapte, tuse şi senzaţie de apăsare în piept.

Continuarea pe CSID.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md