10:57:36 26.04.2024
Stiri

Ilan Șor, de Ziua Constituției: „Puterea este personal de serviciu pentru popor, dar nu invers. Actualul regim a depășit cu mult cadrul constituțional și își șterge picioarele sistematic de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor”

Actualitate 29.07.2020 17:12 Vizualizări1013 Autor: Ziarul National
Ilan Șor, de Ziua Constituției: „Puterea este personal de serviciu pentru popor, dar nu invers. Actualul regim a depășit cu mult cadrul constituțional și își șterge picioarele sistematic de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor”


„Constituția R. Moldova este un act modern, care corespunde standardelor democratice. A rămas doar să învățăm să trăim în deplină conformitate cu Legea Supremă”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, cu ocazia Zilei Constituției.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă că atribuțiile lor sunt foarte clar descrise în acest document. Este acel caz când orice deviere de la prevederi reprezintă o crimă împotriva țării și a poporului”, a precizat Șor, citat de un comunicat de presă al formațiunii.

El a menționat că pentru popor autoritățile „nu sunt șefimea, dar personal de serviciu”, adăugând că nicio putere nu are dreptul să limiteze cetățenii în lupta pentru drepturile sociale și cetățenești.

„Actualul regim a depășit cu mult cadrul constituțional în exercitarea atribuțiilor și își șterge picioarele sistematic de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor. Respectiv, vom putea afirma că trăim conform principiilor Constituției numai după ce acest regim va fi debarcat de la putere. În prezent, asta devine principala condiție pentru respectarea normelor constituționale și păstrarea statului R.Moldova”, a concluzionat liderul Partidului „ȘOR”.

Anterior și deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov a acuzat autoritățile că încalcă prevederile Constituției. El a accentuat că președintele Igor Dodon a subminat toate instituțiile statului, calificând aceasta drept uzurpare a puterii. Potrivit Legii Supreme, uzurparea puterii în stat reprezintă cea mai gravă crimă împotriva poporului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md