18:46:22 26.04.2024
Stiri

DOC // Cazul "KULIOK pentru Dodon" ar putea fi examinat de Parchetul European, condus de Laura Codruţa ​Kövesi

Actualitate 20.07.2020 11:55 Vizualizări3017 Autor: Ziarul National
DOC // Cazul


Deputatul Iurie Reniță a adresat o cerere repetată către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prin care solicită anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și clasare a procesului penal pe cazul „un kuliok pentru Dodon”.

Totodată, parlamentarul solicită reluarea procesului penal, cu efectuarea tuturor acțiunilor ce se impun pentru stabilirea adevărului pe caz și pornirea urmăririi penale în baza procesului penal pornit pe cazul „un culiok pentru Dodon”, respectiv tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate în comiterea de acțiuni prejudiciabile.

Reniță accentuează că, dacă și această cerere va fi ignorată, atunci va expedia documentul Laurei Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European.

„Suplimentar la prima mea contestație din 1 iulie 2020 vis-a-vis de necesitatea anulării Ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe dosarul nr. 20209249042 (Dodon, Plahotniuc și Iaralov) vă prezint încă o CERERE, pe care am adresat-o astăzi lui Alexandr Stoianoglo. În cazul în care argumentele incontestabile prezentate în această cerere vor fi din nou ignorate pentru a-l scoate "basma curată" pe Igor Dodon și pe partenerii lui de hoție – Plahotniuc și Iaralov -, atunci voi expedia acest document (detaliat și foarte bine argumentat) în atenția doamnei Laura Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European. Având în vedere că R. Moldova este țară asociată a Uniunii Europene, intervenția Parchetului European în actele incontestabile de corupție de la noi, cu implicarea înalților demnitari de stat, este nu doar una indicată, ci chiar absolut necesară!”, comentează Reniță pe pagina sa de Facebook.

Anterior, deputatul Iurie Reniță a depus o contestație pe numele procurorului general Alexandr Stoianoglo, privind necesitatea anulării Ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe cazul „kuliokul lui Dodon”.

Deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md