02:43:36 27.04.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI făcute de Viorel Morari: „Intuiesc că Stoianoglo era persoană afiliată lui Platon”

Actualitate 16.07.2020 13:58 Vizualizări2628 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI făcute de Viorel Morari: „Intuiesc că Stoianoglo era persoană afiliată lui Platon”


Actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, ar face parte din anturajul afaceristului Veaceslav Platon pe care, recent, l-a ajutat să iasă din pușcărie. Informații deschise, dar și neoficiale arată că prin anii 2007-2010 interesele acestora s-au intersectat în mod evident.

Afirmații în acest sens a făcut Viorel Morari, fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, transmite deschide.md.

„Din informațiile apărute în spațiul public la acea vreme, Stoianoglo este o persoană a lui Platon. În perioada 2007-2009, așa cum se vehiculează, fiind avocat, Stoianoglo i-a prestat lui Platon servicii de consultanță din umbră. Intuiesc că Stoianoglo era persoană afiliată lui Platon și o persoană care a beneficiat de anumite surse financiare din partea lui Platon”, a declarat Morari.

CITIȚI și VIDEO // Scurgeri de informații de la INTEROGATORIUL lui Platon. Procurorul general Stoianoglo apare în video: „Salut, Veaceslav”

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a mai spus că mai multe bunuri și proprietăți costisitoare, care îi aparțin lui Stoianoglo, nu au fost declarate. În acest sens, Morari a exemplificat cu o afacere a soției actualului Procuror General, cu o mașină și un imobil de mii de euro.

Coincidență sau nu, dar în 2010, fiind deputat democrat, Alexandr Stoianoglo a votat alături de Platon și Cheptene împotriva unui proiect de lege de contracarare a corupției în sistemul judiciar. Stoianoglo a numit efectele proiectului drept iresponsabil și că „unele forțe politice ar urmări să-și subordoneze sistemul judecătoresc”.

Tot în 2010, deputatul Chetene, o persoană din anturajul lui Platon, a făcut mai multe sesizări la Curtea Constituțională, una dintre care, potrivit lui Viorel Morari, a dus la anularea dreptului organelor de resort de a anunța tranzacțiile suspecte. „Aceasta a fost piatra de temelie a Laudromatului rusesc”, a spus Morari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md