01:23:12 27.04.2024
Stiri

Președintele Dodon nu-i permite lui Ion Chicu să-și dea DEMISIA. Șeful statului anunță că premierul va continua să vină în Parlament pentru ca să prezinte asumarea de răspundere

Actualitate 07.07.2020 20:55 Vizualizări2594 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon nu-i permite lui Ion Chicu să-și dea DEMISIA. Șeful statului anunță că premierul va continua să vină în Parlament pentru ca să prezinte asumarea de răspundere


Președintele Igor Dodon susține că nu poate fi vorba la ora actuală despre demisia Guvernului Chicu. Mai mult, șeful statului a precizat că prim-ministrul Ion Chicu va veni în continuare în Parlament pentru ca să-și asume răspunderea pentru „proiectele așteptate de oameni”.

Potrivit lui Dodon, Ion Chicu nu va demisiona sub presiunea sau la inițiativa opoziției, ci atunci când va decide conducerea de vârf a țării.

„Cred că demisia Guvernului Chicu poate fi doar în cazul în care se va pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. La ce etapă și cum, noi vom examina. Nu va fi la presiunea sau inițiativa celor din opoziție. Trebuie să fie o decizie asumată a conducerii de vârf a țării”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova.

Oficialul precizează că o asemenea decizie trebuie explicată cetățenilor și dânsul va urmări scopul ca noul președinte să semneze, după ce va fi ales în funcție, decretul de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate.

„Trebuie să le spunem oamenilor: noi ne-am isprăvit și ne isprăvim și mai departe, dar pentru a declanșa alegerile anticipate se face pasul acesta. De ce? Pentru că președintele care va fi ales să semneze primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate. Asta este soluția”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md