08:04:00 27.04.2024
Stiri

Autoritățile au activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale: Localități din NOUĂ raioane, în PERICOL de a fi INUNDATE

Actualitate 26.06.2020 10:28 Vizualizări933 Autor: Ziarul National
Autoritățile au activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale: Localități din NOUĂ raioane, în PERICOL de a fi INUNDATE


Localități din nouă raioane, două situate pe malul râului Prut și șapte pe malul râului Nistru, sunt în pericol de a fi inundate, ca urmare a creșterii nivelului apei, după precipitațiile puternice căzute în ultima perioadă pe teritoriul Ucrainei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a activat în cadrul instituției Centrul de Dirijare în Situații de Urgență care, prin intermediul punctelor teritoriale de dirijare a Comisiilor pentru situații excepționale ale raioanelor/municipiilor, monitorizează situația privind nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru și acțiunile care se întreprind pentru prevenirea inundațiilor.

Potrivit IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii, ajutați de localnici au construit un dig de protecție în regiunea autogării din Soroca, în scopul prevenirii revărsării râului Nistru. Zona respectivă este este cel mai jos loc pe unde apa poate intra în oraș.



Activități au fost efectuate și pe plaja din orașul Vadul lui Vodă, unde salvatorii și carabinierii au instalat un dig metalic cu înălțimea de un metru, pentru protejarea zonei de odihnă. Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de 26 iunie, iar lungimea acestuia va fi de un kilometru.

Amintim că în R. Moldova este în vigoare un Cod portocaliu de inundații până pe 3 iulie curent.

Vedeți mai jos localitățile aflate în pericol:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md