18:34:51 26.04.2024
Stiri

Apel DISPERAT al lui Năstase la adresa PAS: „Cei care NU susțin astăzi moțiunea de cenzură așteaptă APOCALIPSA, așteaptă alegerile prezidențiale și sunt, cred ei, abili politic”

Actualitate 25.06.2020 17:50 Vizualizări2185 Autor: Ziarul National
Apel DISPERAT al lui Năstase la adresa PAS: „Cei care NU susțin astăzi moțiunea de cenzură așteaptă APOCALIPSA, așteaptă alegerile prezidențiale și sunt, cred ei, abili politic”


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, este revoltat de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu ezită să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acesta menționează că nu se mai poate ca cineva „să monitorizeze agonia societății și economiei R. Moldova”, doar pentru ca să-și atingă un obiectiv politic meschin, prin care „să-și hrănească aroganța, suficiența și ambițiile personale”.

„R. Moldova se scufundă în fiecare zi ce trece cu Guvernul Chicu la conducere. Este un pas sigur către un colaps umanitar și o irepetabilă criză socială și economică. Platforma „DA” a lansat un proiect de moțiune de cenzură, și-a asumat public formarea unui guvern proeuropean și responsabil, în condițiile în care Guvernul Chicu lucrează doar în favoarea lui Dodon. Cu toate acestea, cei care astăzi sunt unii dintre cei mai vocali contestatari ai lui Dodon și ai guvernului în funcție - tac. Tac, iar zilele și săptămânile trec. Gălăgia lor electorală este din ce în ce mai mare, în vreme ce R. Moldova se topește de boală, de sărăcie, de corupție, de manipulare, de dezinformare, de populism și oportunism politic”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a continuat să le dea în obraz partenerilor din fostul Bloc „ACUM”.

„Din păcate pentru unii, până mai ieri etaloane ale responsabilității și eticii politice, cu cât mai rău este pentru țară, cu atât mai bine pentru aceștia și pentru obiectivele lor politice electorale încă nespuse, dar de toată lumea înțelese și știute. Nu există barbarie mai mare pentru un om care face politică, decât să tacă în vremuri când oamenii au nevoie să-l vadă și făcând, nu doar spunând pentru a încasa beneficii electorale.

Moldova nu de excepționali actori politici are nevoie, ci de oameni care vor să facă ceva pentru R. Moldova și cetățenii săi. Fondul problemei este demiterea acestui guvern incompetent și incapabil să gestioneze criza generalizată din R. Moldova. Situația este dezastruoasă și am picat de acord că acest guvern trebuie să plece, inclusiv societatea civilă. Constatăm că, în spatele a zeci de pretexte, moțiunea nu este susținută. Și în loc să se facă ceva concret, se cere demisia acestui guvern și a președintelui. Tocmai pentru a comunica în spațiul public că se face ceva.

Iar în acest timp cât abilii politicieni dezbat formele problemei, fondul acesteia se agravează. Este un truc ieftin, prin care politicienii contextuali trag de timp. Timp pentru ca să nu-și asume guvernarea, timp pentru a pregăti campania prezidențială, timp pentru ca cifrele dezastrului să devină din ce în ce mai mari. Dar, atenție, același timp va lucra în defavoarea poporului nostru. În R. Moldova există politicieni contextuali, care au o singură strategie de comunicare – adunarea a cât mai multe voturi negative, stând departe de zona de asumare.

Așa speră să adune cât mai multe voturi. Noi am scris deja proiectul de moțiune de cenzură, ne-am asumat guvernare în condițiile în care R. Moldova se prăbușește. Demersul nostru are ca destinatari deputații din Parlamentul R. Moldova, conștiința fiecăruia dintre ei, indiferent de apartenența lor politică. Nu facem alianță cu grupurile politice ale lui Candu și Șor, Filip sau Dodon. Am făcut și păstrăm apelul nostru către deputați, către conștiința lor. Cei care nu susțin astăzi moțiunea de cenzură așteaptă apocalipsa, așteaptă alegerile și sunt, cred ei, abili politic. Această monitorizare a agoniei societății și economiei R. Moldova e pentru atingerea unui obiectiv politic meschin, prin care cineva să-și hrănească aroganța suficiența și ambițiile persoanele. Asta este cea mai mare barbarie pe care un om politic o poate face în Moldova anului 2020”, a conchis Năstase.

PAS și Maia Sandu nu au comentat, deocamdată, declarația lui Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md