20:27:37 26.04.2024
Stiri

Numele celor trei CÂȘTIGĂTORI ai concursului pentru suplinirea funcției de membru al Consiliului Audiovizualului. Printre câștigători este și șeful cabinetului fracțiunii PSRM din Parlament

Actualitate 24.06.2020 15:36 Vizualizări1398 Autor: Ziarul National
Numele celor trei CÂȘTIGĂTORI ai concursului pentru suplinirea funcției de membru al Consiliului Audiovizualului. Printre câștigători este și șeful cabinetului fracțiunii PSRM din Parlament


Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a selectat câștigătorii concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului. Astfel, cele trei funcții vacante urmează să le revină Alei Ursu-Antoci, Larisei Manole și lui Ion Robu.

Ursu-Antoci și Manole sunt propuse pentru numire până la data de 7 decembrie 2023. În ceea ce-l privește Ion Robu, durata mandatului ar urma să expire la data de 3 aprilie 2021.

De precizat că Ala Ursu-Antoci este, pe moment, șefa cabinetului fracțiunii PSRM din cadrul Secretariatului Parlamentului. La fel, ea activează în calitate profesor la Colegiul de Ecologie din capitală. Potrivit CV-ului acesteia, Ala Ursu-Antoci nu a activat nicio zi în domeniul audiovizualului.

Larisa Manole este jurnalist cu o experiență de aproape 40 de ani și deține acum funcția de redactor în cadrul Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”.

Ion Robu este, la fel, un jurnalist experimentat, activând în diverse instituții mass-media din 1977. Pe moment, acesta este redactor-șef al revistei „Știința culturii fizice” (USEFS).

Candidaturile celor trei urmează să fie aprobate de către Parlament.

De precizat că cele trei funcții de membru al CA au devenit vacante după ce în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2019 și-au depus cererile de demisie Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui.

Sursa: Deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md