03:39:56 27.04.2024
Stiri

Candu anticipează SCHIMBAREA guvernării. Circa 60 de deputați ar vota pentru DEMITEREA Guvernului Chicu, inclusiv de la PSRM. „În timpul apropiat vor fi voturi pentru învestirea unui nou executiv”

Actualitate 23.06.2020 10:32 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National


Candu anticipează SCHIMBAREA guvernării. Circa 60 de deputați ar vota pentru DEMITEREA Guvernului Chicu, inclusiv de la PSRM. „În timpul apropiat vor fi voturi pentru învestirea unui nou executiv”

Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că circa 60 de parlamentari, inclusiv de la PSRM și PD, ar vota pentru demiterea Guvernului Chicu, în cazul în care votul ar fi secret. Chiar și așa, Candu menționează că în timpul apropiat vor fi cel puțin 51 de voturi pentru demiterea guvernului și învestirea unui executiv proeuropean, cu un program anticriză.

„Noi, „Pro Moldova”, nu avem nicio pretenție la funcția de premier sau portofoliile ministeriale. Singura condiție a noastră e să avem un program de guvernare anticriză, iar viitorul guvern să fie proeuropean. La ora actuală, dacă există cu adevărat un interes pentru demiterea acestui guvern și învestirea altui executiv, se vor găsi voturile necesare în Parlament. Este nevoie doar de puțină înțelegere, maturitate și responsabilitate față de R. Moldova”, a declarat ieri-seara Candu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Acesta a subliniat că mâine, dacă s-ar organiza un vot secret privind demiterea Guvernului Chicu, atunci ar fi și 60 de voturi.

„Nemulţumiţi de activitatea Guvernului condus de Ion Chicu sunt nu doar deputaţi din opoziţie, ci şi deputaţi din PD şi chiar în sânul PSRM. Dacă mâine s-ar pune la vot secret demisia Guvernului Chicu, ar putea să fie chiar vreo 60 de voturi pentru. Un picuţ de răbdare. În timpul cel mai apropiat, cu siguranţă vor fi deja 51 de voturi disponibile pentru demiterea acestui Guvern”, a adăugat Candu.

De menționat că PSRM-PD au pierdut majoritatea parlamentară, însă opoziția nu are, deocamdată voturile necesare pentru demiterea Guvernului Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md