00:42:59 27.04.2024
Stiri

Poliția, cu ochii pe TRANSPORTATORI: 46 au fost deja sancționați pentru că NU respectă normele de sănătate publică pe timp de pandemie

Actualitate 23.06.2020 17:50 Vizualizări1024 Autor: Ziarul National
Poliția, cu ochii pe TRANSPORTATORI: 46 au fost deja sancționați pentru că NU respectă normele de sănătate publică pe timp de pandemie


Angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică, împreună cu inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto verifică, în această perioadă, dacă administratorii de rute, șoferii transportului urban și interurban, serviciile de taxi, precum și pasagerii de pe întreg teritoriul republicii respectă măsurile impuse pe timp de pandemie pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Unul dintre mediile cu risc sporit de infectare cu COVID-19 este transportul public, iar oamenii legii au constatat că nu toți șoferii și pasagerii se conformează regulilor solicitate de către autorități.

Poliția raportează că doar astăzi au fost stopate și verificate 302 unități de transport, iar oamenii legii au verificat numărul de călători, dacă autovehiculele sunt dotate cu dezinfectant și dacă șoferii și pasagerii poartă mască.



De la începutul pandemiei de COVID-19, 46 de transportatori auto din R. Moldova au fost sancționați pentru că au încălcat măsurile epidemiologice.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să poarte măști, să păstreze distanța socială, să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul, dacă se află în autoizolare. De asemenea, recomandăm cetățenilor să evite călătoriile, dacă nu sunt strict necesare, iar în cazul necesităților stringente să se deplaseze respectând normelor de sănătate publică.

În caz contrar, oamenii legii vor aplica amenzi în baza art.76 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md