20:45:28 07.05.2024
Stiri

MAI: „Noi avem infectați în toate subdiviziunile MAI, asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă”

Actualitate 18.06.2020 14:00 Vizualizări966 Autor: Ziarul National
MAI: „Noi avem infectați în toate subdiviziunile MAI, asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă” http://www.eparhia-edinet.md/


Deputata Marina Tauber susține că Inspectoratul de Poliție (IP) Orhei ar fi un focar de infecție cu COVID – 19, iar Ministerul Afacerilor Interne ar ascunde acest lucru. De partea cealaltă, ministerul recunoște că au fost testați pozitiv 22 de angajați ai IP Orhei, însă nu poate fi vorba de carantină generală.

„Doamna Tauber, probabil, nu realizează ce s-ar întâmpla la Orhei sau în toată țara, dacă ar fi puse în carantină toate inspectoratele de poliție. Poate asta ar fi în „avantajul” politicienilor, nu și al cetățenilor. Aste adevărat, la IP Orhei avem 22 de cazuri de infectare cu coronavirus, după ce au fost testati 164 de angajați. Respectiv, infectații sunt la tratament, iar cei care au fost în contact cu aceștia sunt în autoizolare. Restul activează, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție”, a menționat consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă.

Potrivit sursei citate, sunt persoane infectate cu COVID -19 în toate inspectoratele de poliție din R. Moldova.

„Noi avem infectați în toate subdiviziunile MAI, asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă. Se iau în calcul toate recomandările și se stabilește regimul de lucru, cu respectarea măsurilor. Suntem responsabili de viața angajaților noștri mai mult decât orcine, iar conducerea MAI ține la control strict această situație, cu grijă pentru sănătatea oamenilor”, a spus aceeași sursă.

În total, 256 de polițiști s-au infectat cu noul coronavirus. Dintre acești, 140 de polițiști s-au tratat, o persoană a decedat, iar 115 sunt încă în tratament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md