08:19:20 27.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Nu există niciun parcurs european pentru Republica Moldova… Am dat bani mulți acolo unor escroci care se folosesc de acești bani pentru a-și perpetua puterea politică statalistă”

Actualitate 16.06.2020 15:01 Vizualizări9185 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Nu există niciun parcurs european pentru Republica Moldova… Am dat bani mulți acolo unor escroci care se folosesc de acești bani pentru a-și perpetua puterea politică statalistă”


Obiectivul statului român este unul singur – reunificarea cu Republica Moldova, iar integrarea teritoriului dintre Prut și Nistru în Uniunea Europeană este o utopie, afirmă analistul economic de peste Prut, Petrișor Peiu.

Analistul a declarat, în cadrul unei emisiunii live, că greșeala statului român este că alimentează cu bani politicienii mărunți de la Chișinău care promovează o politică statalistă, antiromânească, transmite Romanian Global News.

„Ne-a lipsit un obiectiv. Noi nu am avut niciodată, ca stat, curaj să spunem că vrem să luăm Basarabia înapoi. Noi tot timpul venim și spunem că vrem un parcurs european pentru Republica Moldova, deși este clar că nu există niciun parcurs european și că nu va fi prea curând și e un eșec tot ce e acolo. Nu am avut curaj să ne asumăm, că dacă noi ne asumam și spuneam: obiectivul guvernului, al statului român este REUNIFICAREA cu Basarabia, cu teritoriul dintre Prut și Nistru; dacă spuneam asta am fi câștigat mult mai mult, ne-am fi poziționat de partea bună a istoriei și atunci când statul moldovenist ar fi avut eșecurile pe care le-a avut, poporul se putea îndrepta spre România, dar așa, România nu este un magnet, nu spune niciodată clar – eu vreau să vă iau, voi, 3 milioane de români basarabeni, să știți că oricând vreți veniți la mine. Totodată, am mizat pe niște politicieni mărunți de acolo pentru a îndeplini niște teme mărunte, am dat bani mulți acolo unor escroci care se folosesc de acești bani pentru a-și perpetua puterea politică statalistă, antiromânească, care ne jignesc imediat cum se închide ușa”, a declarat analistul economic, Petrișor Peiu.

CITIȚI și Petrișor Peiu: „Transnistria este de fapt CHEIA CARE ÎNCUIE aspirațiile de unitate ale românilor de pe cele două maluri ale Prutului”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md