04:11:13 26.04.2024
Stiri

Avertismentul lui Igor Munteanu la adresa celor care șovăiesc în privința DEMITERII lui Chicu: „Populismul este eticheta celor care-și doresc un pact separat cu Dodon, încercând să evite demisia guvernului, cu prețul spargerii Blocului ACUM”

Actualitate 13.06.2020 12:52 Vizualizări4308 Autor: Ziarul National
Avertismentul lui Igor Munteanu la adresa celor care șovăiesc în privința DEMITERII lui Chicu: „Populismul este eticheta celor care-și doresc un pact separat cu Dodon, încercând să evite demisia guvernului, cu prețul spargerii Blocului ACUM”


Vicepreședintele Platformei „DA”, Igor Munteanu, susține că demiterea Guvernului Chicu nu trebuie tărăgănată, mai ales că situația epidemiologică este extrem de complicată în R. Moldova.

Deputatul susține că anumiți politicieni admit cu seninătate înțelegeri cu Dodon, „de dragul evitării haosului”.

Într-o postare pe Facebook, politicianul afirmă că „naivitatea unor politicieni europeni i-a permis lui Igor Dodon și complicilor săi să izoleze R. Moldova de Europa și România, iar acum invită în colivia sa aurită politicieni, orbiți de câteva idei fixe, puține dar false”.

Nervul imoralității

1.Am auzit zilele trecute cum anumiți politicieni, înțoliți din tălpi până în creștet în lozinci pretins pro-EU admit cu seninătate înțelegeri cu Dodon, „de dragul evitării haosului”. De parcă actualul guvern Chicu este altceva decât sinonimul absolut al haosului pandemic, economic, social, oglinda imoralității absolute în materie de protocoale sanitare, discurs public în raport cu partenerii noștri strategici, cu pacienții, cu medicii?!

2. Competența medicală a lipsit cu desăvârșire în gestionarea pandemiei, iar medicii au fost lăsați să se descurce într-un sistem sanitar răpus de corupție, indisciplină, sub-echipare. Astăzi, la 100 zile de la instituirea stării de urgență în RM (17 martie), acest guvern incapabil ar dori să imite o falsă pasiune pentru a discuta cu opoziția (sau cu o parte din ea!) cu scopul clar de a smulge o falsă „acceptabilitate” a erorilor grave pe care le-a comis în mandatul său, care au condus de fapt la comiterea de crime sanitare contra populației din R. Moldova, având deplina complicitate politică a liderilor psrm-pd. Vrea cineva din partidele de opoziție să se asocieze prin complicitate lui Dodon? Speră cineva cu naivitate că Ion Chicu s-a trezit din letargia sa imorală prin pocăință sau penitență? Este atât de simplu - говорим Кику подразумеваем Додон, unde-i misterul pe care-l ascund complotist politicienii? Ori poate crede cineva în mesajele pacificatoare ale lui Igor Dodon, simbolul universal al mercantilismului, falsității și infracțiunilor în funcții de demnitate? Cum spune Odesa, nu-mi amuzați papucii.

3. Populiștii din guvern s-au ghidat ca de busolă numai de ratingul lui Dodon în pandemie, îngropând sub eșecurile proprii sistemul medical, medicii și ideea unui consens popular anticriză. Populismul este eticheta celor care-și doresc (din comoditate, naivitate sau vendetă) un pact separat cu Dodon, încercând să evite demisia guvernului, cu prețul spargerii Blocului ACUM. Prețul acestui pact cu Dodon ar fi, statistic vorbind, catastrofal pentru cetățenii RM. Dacă se va păstra aceeași rată zilnică de îmbolnăviri de Covid19 (244 este media zilnică de cazuri), va trebui să se știe că vom înregistra lunar un număr de 420 persoane decedate, ori 2500 decese în următoarele 6 luni de zile. De dragul lui Ion Chicu. De dragul ratingului unor politicieni rupți de realitate.

4. Putem prezice cu lejeritate că, în câteva zile, R. Moldova va avea mai multe persoane spitalizate cu Covid - 19 decât România, și asta după 3 luni de propagandă intensă că „totu-i sub control”, și că ”medicii din R. Moldova îi vor învăța minte pe medicii români” (citat marca Ion Chicu!). Brusc, liderul PSRM vrea să împartă cu cineva moștenirea toxică a guvernării sale, evident pentru a-și securiza șansele realegerii sale la toamnă. Crede cineva că Dodon o face din „generozitate”, din „rațiuni de stat” sau din „principii democratice”? Naivitate. Își imaginează poate cineva că cetățenii acestui nefericit stat vor înghiți și această pilulă, de dragul ratingului? O fi cetățenii acestui stat creduli, dezinformați, uituci, adormiți, ignoranți, dar cu siguranță nu sunt idioți.

Naivitatea unor politicieni europeni i-a permis lui Igor Dodon și complicilor săi să izoleze R. Moldova de Europa și România, iar acum invită în colivia sa aurită politicieni, orbiți de câteva idei fixe, puține dar false.

Orbecăind pe cărări geopolitice promoscovite, corabia lui igor Dodon, cu echipa de strânsură a celor 2 echipe rivale (psrm-pd) se apropie de niște stânci fatale. Să nu-i ajutăm să scape de naufragiu, prieteni. Numele acestui naufragiu este Ion Chicu, avându-l cârmaci șef pe neobositul Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md