23:51:24 26.04.2024
Stiri

Purtarea MĂȘTII de protecție, OBLIGATORIE în spațiile publice, cer deputații PD-PSRM

Actualitate 12.06.2020 19:33 Vizualizări3762 Autor: Ziarul National
Purtarea MĂȘTII de protecție, OBLIGATORIE în spațiile publice, cer deputații PD-PSRM


Majoritatea parlamentară PSRM-PD a solicitat astăzi Guvernului să reintroducă unele restricții, inclus obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, pentru oprirea răspândirii COVID-19.

„Deputații PD și PSRM s-au arătat îngrijorați de statisticile în creștere privind numărul de cazuri noi în R. Moldova și au solicitat Guvernului să reintroducă măsuri restrictive pentru oprirea răspândirii coronavirusului de tip nou. Totodată, a fost discutată oportunitatea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiul public, implicarea mai activă a forțelor de ordine pentru gestionarea zonelor aglomerate din țară, precum și creșterea capacității de testare”, se arată într-un comunicat de presă al PD.

De asemenea, parlamentarii au enunțat și necesitatea unui plan cu măsuri concrete pentru ieșirea din criză, cu oprirea răspândirii virusului, protejarea populației și stimularea mediului de afaceri și diferitor sectoare economice. Majoritatea parlamentară a menționat că va acorda tot suportul Cabinetului de miniștri pentru identificarea soluțiilor în actualul context.

La rândul său, premierul Ion Chicu a menționat că Guvernul analizează cu atenție situația din țară și urmează să vină cu o serie de măsuri care ar răspunde la problemele identificate, dar, în același timp, nu ar afecta mediul de afaceri și economia. Premierul a menționat că situația financiar-bugetară se redresează treptat și că Executivul face tot posibilul pentru a gestiona atât criza sanitară, cât și cea economică.

Majoritatea parlamentară, Guvernul și președintele republicii fac apel către populație să conștientizeze că în întreaga lume pericolul legat de acest virus încă nu a trecut, să fie responsabili, să se protejeze cu măști, mănuși și dezinfectanți, să stea acasă în măsura în care acest lucru este posibil, să evite aglomerațiile și să se adreseze medicului de familie imediat ce au simptome asociate COVID-19.

Majoritatea parlamentară a discutat și despre asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Părțile au convenit că Guvernul trebuie să avanseze în continuare pe obținerea tranșei a doua, odată ce cu aprobarea legii privind ONG-urile, condiționalitățile Uniunii Europene au fost îndeplinite.

În ceea ce privește proiectele de infrastructură, licitațiile pentru reparația drumurilor din țară sunt aproape de finalitate și, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările pe mai multe tronsoane de drum.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md