05:52:53 26.04.2024
Stiri

OPINIE // „Crearea unei crize politice în plin dezastru va distruge șansele partidelor europene de a reveni la guvernare în viitorul apropiat și îi va oferi lui Dodon șansa nesperată de a câștiga un nou mandat”

Actualitate 11.06.2020 09:32 Vizualizări2664 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Crearea unei crize politice în plin dezastru va distruge șansele partidelor europene de a reveni la guvernare în viitorul apropiat și îi va oferi lui Dodon șansa nesperată de a câștiga un nou mandat”


„Marea gafă” a anului 2019 a fost „să-l dai jos pe Plahotniuc și s-o lași pe calfa sa umilă Dodon la putere”, pentru că „pactul cu Diavolul mereu duce la dezastru”.

Totuși, Guvernul Chicu nu trebuie demis, ci ajutat să să scăpăm de pandemia de COVID-19, susține șeful Asociației de Politică Externe (APE), Victor Chirilă.

„Demiterea Guvernului Chicu va exacerba și mai mult dezastrul în care s-a pomenit R. Moldova. Acum, prioritatea nr. 1, pentru toate partidele politice din Parlament, trebuie să fie salvarea societății de năpasta COVID! Acest guvern, așa cum este el, trebuie ajutat să scăpăm de pandemie cât mai curând posibil și doar apoi demis și înlocuit de un guvern format, nu de Plahotniuc și Șor pe care îi doare în cot de viețile noastre, ci de Blocul Acum, dacă mai există”, afirmă Chirilă.

În opinia șefului APE, partidele proeuropene ar putea să nu acceadă la putere prea curând, dacă va fi admisă „o criză politică în plin dezastru”.

„Crearea unei crize politice în plin dezastru va distruge șansele partidelor europene de a reveni la guvernare în viitorul apropiat și îi va oferi lui Dodon șansa nesperată de-a câștiga un nou mandat, iar lui Plahotniuc șansa de a-și bagă din nou pionii în Parlament”, avertizează Victor Chirilă.

Amintim că reprezentanții Platformei DA le-au trimis deputaților PAS proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu, însă ultimii vor să se asigure că există „51 de voturi, fără Partidul „Șor”, pentru a vota un nou guvern”. Între timp, majoritatea parlamentară PSRM-PD a rămas cu 51 de voturi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md