08:39:37 26.04.2024
Stiri

Mesaje DISPERATE de la medicii din prima linie a luptei cu COVID-19: „Ajutați-ne, nu mai rezistăm, AJUTOR”

Actualitate 11.06.2020 10:21 Vizualizări3334 Autor: Ziarul National
Mesaje DISPERATE de la medicii din prima linie a luptei cu COVID-19: „Ajutați-ne, nu mai rezistăm, AJUTOR”
Poză simbol


Medicii din R. Moldova fac față din ce în ce mai greu numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Aceștia au ajuns la capătul puterilor și sunt demoralizați, deoarece nu mai văd luminița de la capătul tunelului. Despre acest lucru a anunțat fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, care a fost contactată de medicii aflați în prima linie.

„Nu are rost să repet statisticile. Nu mai contează câte sute se înregistrează în fiecare zi. Situația este ieșită de sub control și numai ipocriții și ignoranți nu recunosc. Și în rând cu ei - guvernanții. Vreau să fac public unul dintre mesajele care îmi vin zilnic. Este de la un medic din prima linie. Am cerut permisiunea dumnealui să-l public, deoarece este strigător la cer și mi-a lăsat multe noduri în gât. Medicul nu este un începător, a văzut multe, dar concluzia este că sistemul deja cedează”, a menționat Nemerenco.

Asfel, medicii cu pricina povestesc cum, după ore în șir de alergătură și muncă în combinezoane (se simt ca în saună), s-au pus în genunchi la ora 1.00 noaptea și se rugau Domnului să se facă 8.00 dimineața, să li se termine tura.

„Atunci când oficialii nu fac nimica, noi putem să ne mobilizăm și să ne salvăm colegii? Fiindcă nu se mai vede pentru ei capătul tunelului”, mai scrie fosta ministră.

Aceasta a îndemnat, repetat, populația R. Moldova să respecte toate regulile de igienă, inclusiv păstrarea distanței sociale, purtarea măștilor de protecție, evitarea locurilor aglomerate.

„Stați izolați - la pădure, la țară, acasă. Nu contribuiți la răspândirea infecției. Nu contribuiți la distrugerea sistemului medical, pentru că o să se ajungă să nu mai existe acces la elementare servicii medicale - acest sistem este în riscul ca în curând să cadă”, a avertizat Nemerenco.

De menționat că ieri, pe 10 iunie, au fost înregistrate 296 cazuri noi de infecție, un număr record pentru R. Moldova de la începutul pandemiei, iar bilanțul depășește 10,3 mii de persoane infectate.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md