10:31:38 26.04.2024
Stiri

Legea-i lege, dar NU și pentru deputați! Opoziția îi acuză pe Nichiforciuc și Mizdrenco de faptul că ÎNCALCĂ protocoalele medicale și le solicită să părăsească Parlamentul: „Vreți să ne băgați în carantină încă două săptămâni?”

Actualitate 11.06.2020 10:51 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Legea-i lege, dar NU și pentru deputați! Opoziția îi acuză pe Nichiforciuc și Mizdrenco de faptul că ÎNCALCĂ protocoalele medicale și le solicită să părăsească Parlamentul: „Vreți să ne băgați în carantină încă două săptămâni?”


Parlamentul și-a reluat astăzi ședințele în plen, după aproape trei săptămâni de carantină, iar deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Mizdrenco, cei care au anunțat recent că sunt infectați cu COVID-19, sunt prezenți în Legislativ.

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca, a atenționat că, potrivit legislației și protocoalelor elaborate de specialiști în contextul pandemiei de COVID-19, cei care s-au tratat de noul coronavirus urmează să mai stea autoizolați încă două săptămâni după ce au obținut rezultate negative la testele repetate.

În caz contrar, legislația prevede amenzi de până la 25 de mii de lei.

Veronica Roșca a solicitat reprezentanților Guvernului din domeniul sănătății, prezenți la ședința de astăzi a Parlamentului, să se expună asupra acțiunilor deputaților vizați.

Și deputatul PPDA, Liviu Vovc, a amintit de escaladarea situației privind pandemia de COVID-19, ieri în R. Moldova fiind înregistrată o cifră-record a cazurilor confirmate (296), acuzându-i pe cei doi deputați de încălcarea normelor sanitare.

„Vreți să ne puneți încă două săptămâni în carantină? Solicităm ultimativ ca cei doi deputați să părăsească sala pentru a nu ne pune în pericol pe toți”, a solicitat Vovc.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, nu a luat în serios solicitările opoziției, mai ales că majoritatea parlamentară are la ședința de astăzi un număr de voturi „la limită” pentru a aproba proiectele de legi.

„Vreți încă două săptămâni de pauză, eu corect am înțeles?”, a ironizat socialista, trimițând deputații într-o pauză solicitată mai întâi de Partidul „Șor” și apoi de Platforma DA.

Dacă deputații de la Partidul „Șor” au acuzat conducerea Parlamentului că nu le permite fracțiunilor din opoziție să facă propuneri la ordinea de zi, PAS și PPDA l-au acuzat pe socialistul Vasile Bolea că „a falsificat” documentele Comisiei juridice, pentru numiri și imunități pe care o conduce. Mai exact, acesta a introdus, fără a exista votul membrilor acestei comisii, mai multe amendamente la proiectul legii cu privire la organizațiile neguvernamentale.

Cinci membri au solicitat convocarea, în pauză, a ședinței ai Comisiei juridice pentru a discuta acțiunile de samavolnicie ale socialistului Bolea.

Menționăm că de la ședința Parlamentului lipsește deputata PPDA, Arina Spătaru, care a confirmat că s-a infectat cu COVID-19 la finele săptămânii trecute. Democratul Nichiforciuc a anunțat pe 22 mai curent că are COVID-19, iar socialistul Mizdrenco - după câteva zile. Cu toate acestea, ultimul a fost văzut la mai multe evenimente publice în ultimul timp, iar opoziția a acuzat majoritatea parlamentară că ar fi recurs la tertipuri mincinoase, pentru a bloca activitatea Parlamentului, în contextul în care în ultimul timp a pierdut mai mulți membri și a ajuns să aibă doar 51 de voturi în Legislativ.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md