13:00:30 26.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR”: „PSRM continuă să blocheze proiectul nostru privind anularea interdicțiilor pentru unele emisiuni TV din Rusia. Socialiștii și Dodon își încalcă promisiunea”

Actualitate 11.06.2020 12:49 Vizualizări856 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR”: „PSRM continuă să blocheze proiectul nostru privind anularea interdicțiilor pentru unele emisiuni TV din Rusia. Socialiștii și Dodon își încalcă promisiunea”


„Prin blocarea adoptării proiectului de lege privind anularea interdicțiilor în privința retransmiterii unor emisiuni de la posturile ruse de televiziune, Partidul Socialiștilor și Igor Dodon își încalcă o promisiune făcută oficial atât în fața cetățenilor, cât și a partenerilor din Federația Rusă”, au declarat deputații deputații Partidului Politic „ȘOR”, autorii inițiativei.

Potrivit reprezentanților formațiunii, majoritatea socialistă a refuzat, cel puțin, să discute proiectul la Biroul permanent, dar și la ședința de astăzi a Parlamentului.

Deputatul Denis Ulanov a acuzat-o pe Zinaida Greceanîi de duble standarde, iar vicepreședintele fracțiunii Violeta Ivanov a cerut o pauză în care să discute despre „încălcarea flagrantă a regulamentului Parlamentului”.

În cadrul briefingului de la Parlament, deputații Partidului „ȘOR” au condamnat comportamentul PSRM care blochează o inițiativă legislativă în privința unui subiect pe care socialiștii le-au promis alegătorilor că-l vor soluționa. „Ne pare cel puțin stranie și neconsecventă această poziție. Până la urmă, anume PSRM le-a promis alegătorilor săi că va anula modificările neconstituționale din Codul Audiovizualului. Această promisiune este fixată și în programul electoral al PSRM. Iar părintele spiritual și liderul politic al socialiștilor, Dodon, nu o singură dată a promis același lucru”, a declarat deputatul Igor Himici.

El a menționat că deja de mai bine de jumătate de an Dodon deține întreaga putere în stat, dar pe parcursul acestor luni, nici el, nici fracțiunea PSRM pe care o controlează, nu au manifestat nici dorința, nici voință politică și nu au găsit timp pentru a îndeplini această promisiune simplă. „Numai nu spuneți, stimați socialiști, că v-a împiedicat COVID-19. Reieșind din datele statistice privind numărul de infectați și de decese, nici voi și nici președintele vostru nu prea v-ați trudit pentru a lupta cu noul coronavirus. Partidul „ȘOR” a făcut toată munca. Dar voi, ați ascuns capul în nisip”, a spus Himici.

Citește și: PSRM refuză să susțină inițiativa Partidului „ȘOR” privind anularea interdicțiilor la retransmiterea programelor de la televiziunile din Rusia: „Cum făcea atunci ACROBAȚII Dodon, refuzând să promulge această lege. Cum se bătea cu pumnul în piept...”

Totodată, Igor Himici a menționat că Partidul „ȘOR” a propus această inițiativă din viziuni de principiu. „Noi suntem absolut convinși că nu poți lipsi oamenii de dreptul de a alege și de acces la toate sursele de informare. Că orice interdicție în acest sens trebuie calificată drept cenzură ilegală și nepermisă. Oamenii sunt suficient de înțelepți ca să deosebească informația de propagandă. Noi nu am avut această promisiune în programul politic, dar am făcut-o. Dar voi le-ați promis acest lucru partenerilor voștri externi”, a declarat deputatul.

De asemenea, el a arătat că prin blocarea inițiativei fracțiunii sale, Dodon și PSRM trădează și promisiunile pe care le-a dat partenerilor de la Moscova. „Dodon și socialiștii se laudă că sunt cei mai buni prieteni ai Rusiei. Dar atunci când au avut posibilitatea să confirme această prietenie prin acțiuni concrete, s-au ferit. Când ai așa prieteni, nici dușmani nu-ți trebuie”, a concluzionat Igor Himici, cerând examinarea proiectului de lege la ședința Parlamentului.

Amintim că deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au elaborat și prezentat marți, 9 iunie, un proiect de lege prin care propun anularea restricțiilor în privința unor emisiuni de la posturile rusești de televiziune. Parlamentul din legislatura precedentă a operat modificări la vechiul Cod al Audiovizualului, intrate în vigoare în 2018, prin care s-a interzis retransmisiunea unor categorii de emisiuni, în special cele cu caracter politic și militar dintr-un șir de state, inclusiv din Rusia. Ulterior a fost adoptat un nou Cod – cel al serviciilor media audiovizuale care a păstrat interdicțiile respective.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md