05:25:08 26.04.2024
Stiri

LOVITURĂ pentru socialiști în Parlament: Comisia juridică a respins pretențiile lui Bolea cu privire la legea despre organizațiile necomerciale

Actualitate 10.06.2020 12:38 Vizualizări2617 Autor: Ziarul National
LOVITURĂ pentru socialiști în Parlament: Comisia juridică a respins pretențiile lui Bolea cu privire la legea despre organizațiile necomerciale


Amendamentele socialistului Vasile Bolea la proiectul de lege privind activitatea organizațiilor necomerciale au fost respinse astăzi de către Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități, condusă chiar de către acest deputat PSRM.

„Comisia juridică nu a putut aproba ordinea de zi a ședinței de astăzi. Dat fiind faptul că Vasile Bolea a insistat pe reexaminarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, deputații din opoziție nu au susținut votarea ordinii de zi în care să se conțină și reexaminarea acestui proiect. Asta înseamnă că rămâne în vigoare raportul Comisiei adoptat la ședința anterioară. Adică, fără amendamentele lui Vasile Bolea”, a explicat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Același legislator se declara ieri „șocat” de propunerile socialistului la acest proiect de lege, făcute publice la scurt timp după ce președintele Igor Dodon a anunțat că s-a răzgândit și va promulga această lege care reprezintă o condiție pentru deblocarea finanțării europene, după ce „s-a ajuns la un consens”.

Litvinenco atenționa că, dacă sunt susținute amendamentele lui Bolea, „legislația din domeniul ONG-urilor din Republica Moldova va fi mai restrictivă și mai dură decât cea din Rusia, Azerbaidjan sau Belarus”.

Liderul democraților din Parlament, Dumitru Diacov, a prevenit partenerii socialiști din coaliția de guvernământ că PD va susține numai amendamentele convenite cu reprezentanții UE de la Chișinău.

Acest proiect de lege ar urma să fie votat în această săptămână de către Parlament, ceea ce ar însemna un pas pentru ca R. Moldova să obțină 30 de milioane de euro de la UE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md