03:53:26 26.04.2024
Stiri

Mesaj pentru Dodon, care ia la parada lui Putin 75 de militari ai Armatei Naționale: „Noi suntem țară OCUPATĂ de Rusia, ce fel de frăție de arme? Pe ucraineni sau georgieni îi vedeți participând la paradă la Moscova?”

Actualitate 10.06.2020 15:42 Vizualizări3259 Autor: Ziarul National
Mesaj pentru Dodon, care ia la parada lui Putin 75 de militari ai Armatei Naționale: „Noi suntem țară OCUPATĂ de Rusia, ce fel de frăție de arme? Pe ucraineni sau georgieni îi vedeți participând la paradă la Moscova?”


Președintele Igor Dodon este taxat și de fostul spicher Andrian Candu, după ce a decis să trimită la „parada de 9 mai” de la Moscova, care va avea loc pe 24 iunie, 75 de militari ai Armatei Naționale. R. Moldova nu poate poate demonstra „frăție de arme” față de ocupanți, spune liderul „Pro Moldova”.

Potrivit lui Candu, ucrainenii sau georgienii, care au aceeași sortă ca a R. Moldova, nu vor participa niciodată la parada de la Moscova.

Citește și: Un fost ministru al Apărării insistă ca Igor Dodon să nu trimită la parada de la Moscova cei 75 de militari ai Armatei Naționale: „Dodon e dispus să SACRIFICE sute de vieți omenești doar pentru a mai fi patru ani la putere”

„Vizita de la Moscova nu are nimic cu faptul că suntem neutri și suntem sau nu într-un bloc militar. În primul rând, suntem încă țară ocupată de forțele armate rusești. Mai sunt state din fosta Uniune Sovietică, care au teritoriile ocupate de Federația Rusă. Mă refer la Georgia, la Ucraina... Ucrainenii sau georgienii îi vedeți participând la paradă la Moscova? Credeți că se vor duce? Nu! Deoarece au demnitate și onoare! Mai ales defilarea... asta înseamnă un fel de „frăție de arme”.

Citește și: Dodon a dispus ca 75 de militari ai Armatei Naționale să mărșăluiască, în plină PANDEMIE, la parada de la Moscova: „Este încă o confirmare a faptului că este pudelul lui Putin, care execută imediat comenzile date de stăpân”

Noi suntem țară ocupată, ce fel de frăție de arme? Eu înțeleg simbolismul unei parade de 9 mai sau la alte evenimente, unde unele state își arată această frăție armată, dar în cazul țărilor ocupate despre ce vorbim? Președintele Dodon nu înțelege acest lucru”, a precizat Candu într-un live pe Facebook, transmite Deschide.md.

Din cauza pandemiei COVID – 19, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a decis să organizeze tradiționala „paradă de 9 mai” pe 24 iunie. Președintele Igor Dodon a răspuns afirmativ invitației lansate de Putin. Mai mult, acesta a dispus, în pofida riscurilor mari de infectare cu temutul virus, ca 75 de militari ai Gărzii de Onoare să participe la parada de la Moscova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md