05:53:24 05.05.2024
Stiri

COVID - 19 // „Arma secretă” care a ajutat Japonia să țină coronavirusul sub control

Știri 07.06.2020 14:57 Vizualizări1594 Autor: Ziarul National
COVID - 19 // „Arma secretă” care a ajutat Japonia să țină coronavirusul sub control


Purtarea măștilor de protecție în public, inclusiv în spațiile deschise, ar putea fi „arma secretă” care a ajutat guvernul japonez să țină epidemia de COVID-19 sub control. Când pandemia de coroanvirus a ajuns în Japonia, oamenii au făcut ceea ce erau obișnuiți cu mult timp înainte: să poarte masca de protecție, se arată într-un articol public în New York Times.

Acoperitul feței cu o mască chirurgicală, în special în timpul sezonului gripal, este un lucru cât se poate de obișnuit la japonezi. În timpul epidemiilor de gripă sezonieră, trenurile pline de navetiști cu fețele pe jumătate acoperite de măști chirurgicale reprezintă o imagine obișnuită în Japonia.

O explicație stă la baza cultului muncii care îl au japonezii: un angajat care suferă de o mică răceală, de rușine că ar fi nevoit să stea acasă și să nu meargă la muncă, preferă să-și pună o astfel de mască pe față și să se ducă, totuși, la birou.

Până în prezent, Japonia, o țară cu o populație de peste 126 de milioane de cetățeni, a raportat peste 17.000 de infecții și 900 de decese provocate de noul coronavirus.

„Japonia este o țară unde distanțarea socială lasă de dorit, barurile karaoke sunt în continuare deschise iar transportul în comun este arhiplin. Cu toate acestea, japonezii au făcut un lucru și l-au făcut bine: au purtat măști”, a declarat Jeremy Howard, cercetător la Universitatea din San Francisco, care a studiază modul în care purtatul măștilor de protecție împiedică răspândirea coronavirusului.

China a anunțat, marți, că a finalizat cercetările clinice pentru Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de coronavirus.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, citat de Agerpres, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md