16:34:30 26.04.2024
Stiri

Twitter suspendă contul fals „ANTIFA” condus de un grup naționalist, pentru incitarea la violență

Actualitate 03.06.2020 08:03 Vizualizări1302 Autor: Ziarul National
Twitter suspendă contul fals „ANTIFA” condus de un grup naționalist, pentru incitarea la violență


Twitter a suspendat un profil „Antifa” fals pe platforma sa, despre care gigantul tehnic spune că a fost legat de grupul naționalist alb Identity Evropa, pentru că a făcut postări care incitau violența în timpul protestelor în curs de desfășurare în Statele Unite, potrivit rapoartelor americane, potrivit DW.com.

Contul creat recent, @ANTIFA_US, a emis tweet-uri prin care a incitat la violență și revolte. „Noaptea asta e noaptea, tovarăși”, a replicat contul. „În această seară spunem„ F — The City „și ne mutăm în zone rezidențiale … albe … și luăm ceea ce este al nostru …”

Postarea s-a încheiat cu #BlackLivesMatter și #F *** America, iar fotografia profilului a inclus logo-ul Antifa.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru NBC News că contul fals a fost suspendat, deoarece a încălcat politica de manipulare a platformei și politica de spam. Twitter a declarat pentru CNN că Twitter a eliminat contul după ce contul „a trimis un Tweet care incita la violență”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Twitter a luat măsuri împotriva conturilor false legate de grupul Identity Evropa.

Mișcarea Antifa este o rețea neoficială de grupuri de protest radicale de stânga afiliate, care promovează acțiunea directă și confruntarea pentru a lupta cu extrema-dreapta și cu fascismul. Numele grupului se referă la o versiune scurtată de „antifascist”.

Citește și: Un VIDEO lansat astăzi pretinde că între ANTIFA, Platforma „DA”, Renato Usatîi și Igor Dodon ar exista LEGĂTURI

Protestatarii Antifa sunt în mare măsură descentralizați și folosesc în primul rând social media pentru a-și organiza acțiunile. Președintele american Donald Trump a vizat recent grupul, învinovățindu-i pentru distrugerea proprietății, jafuri și incendii care au avut loc la protestele din această săptămână și a numit rețeaua o organizație teroristă.

Centrul de drept al sărăciei sudice, care urmărește grupurile de ură din SUA, a desemnat Identity Evropa un grup naționalist alb, care se concentrează pe „intelectualizarea ideologiei supremaciste albe”.

Twitter spune că două hashtag-uri, inclusiv #DCBlackout, și sute de conturi sunt responsabile de răspândirea dezinformării cu privire la o „acoperire” și „oprire” a protestelor din Washington, DC. Conturile false îi acuzaseră pe furnizorii de servicii de internet să cenzureze știrile despre proteste ca parte a efortului de a înnegri manifestanții.

„Acționăm proactiv cu privire la orice încercări coordonate de a perturba conversația publică în jurul acestei probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al NBC.

„Antifa” are o filială și în R. Moldova. La un moment dat, această organizație ar fi fost condusă de fostul deputat comunist, Grigore Petrenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md