07:30:34 19.03.2024
Stiri

Coronavirusul, mai vechi decât se credea inițial! Conexiunea cu Marea Gripă Rusească din 1890

Știri 01.06.2020 08:00 Vizualizări1236 Autor: Ziarul National
Coronavirusul, mai vechi decât se credea inițial! Conexiunea cu Marea Gripă Rusească din 1890


Cercetătorii au sugerat că Marea Gripă Rusească din 1890, care l-a ucis pe nepotul Reginei Victoria, ar fi fost un tip de CORONAVIRUS, un fel de „strămoș” al pandemiei de astăzi.

Marea Gripă Rusească de la începutul anilor 1890 a ucis peste un milion de oameni la nivel global și a afectat toate păturile sociale, inclusiv politicieni britanici, scrie Daily Mail, citat de gandul.info.

Agentul responsabil pentru pandemie a fost identificat drept virusul influenzei, dar cercetătorii din Belgia pun la îndoială documentarea istorică.

Coronavirusul, transmis de la vaci la oameni? Ipoteza șocantă

Ei cred că pandemia a fost determinată de un coronavirus, care s-a transmis de la vaci la oameni.

Studiul coordonat de biologul belgian Leen Vijgen, care a fost publicat în urmă cu câțiva ani, cuprinde ipoteze șocante despre coronavirus și a ajuns în atenția publică de abia după izbucnirea teribilei pandemii de Covid-19.

Argumentul lui Vijgen se bazează pe coronavirusul uman OC43, care avea o structură genetică asemănătoare unui alt coronavirus, care afectează vacile. Cercetătorii cred că virusul s-a transmis de la vaci la oameni în 1890.

„Este o analiză foarte convingătoare”, a declarat expertul în coronavirus Dr David Matthews, de la Universitatea din Bristol, pentru The Observer.

„Savanții au folosit metode de cercetare foarte avansate și rezultatele lor trebuie luate în serios”.

Prinț răpus de Marea Gripă Rusească: „Mi-aș fi dat viața pentru el…”

Marea Gripă Rusească l-a răpus pe nepotul Reginei Victoria, Prințul Albert Victor, al doilea în linia de succesiune la tron.

Acesta s-a îmbolnăvit în timpul petrecerii de Anul Nou și a murit după cinci zile de luptă crâncenă cu pneumonia, în data de 14 ianuarie 1892, la vârsta de 28 de ani.

Prințul de Wales i-a scris, la acea vreme, Reginei Victoria: „Cu mare plăcere mi-aș fi dat viața pentru ca el să trăiască!”

De asemenea, premierul britanic de la acea vreme, Lordul Salisbury, a fost țintuit la pat timp de câteva săptămâni, în care s-a luptat cu virusul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md