12:15:01 19.03.2024
Stiri

Premierul Chicu, AGRESIV la adresa opoziției: „Obiectivul lor e să-i lase pe moldoveni fără de stat”

Actualitate 01.06.2020 09:28 Vizualizări2534 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, AGRESIV la adresa opoziției: „Obiectivul lor e să-i lase pe moldoveni fără de stat” Captură privesc.eu


Premierul Ion Chicu a lansat un nou atac la adresa opoziției, care critică actuala guvernare pentru gestionarea proastă a crizelor cauzate de pandemia de COVID-19 și lipsă de viziune. Astfel, premierul a acuzat repetat opoziția că a sabotat împrumutul de la ruși, iar prin această acțiune ar urmări obiectivul „de a lăsa moldovenii fără stat”. Totodată, premierul Chicu susține că și prin intermediul proiectului legii cu privire la organizațiile necomerciale, în redacția actuală, R. Moldova își va „pierde independența”.

„Am discutat săptămâna trecută cu Comisia Europeană în privința condiționalităților asistenței macrofinanciare suplimentare de 100 de milioane de euro. Sunt cinci blocuri de condiționalități pe care le-am agreat. Suntem gata să semnăm un memorandum de înțelegere, în speranța că UE va aloca acest credit de 100 de milioane, în două tranșe. Nu renunțăm nici la creditul rusesc. Vedem că s-au agitat cei care, chipurile, lucrează pentru R. Moldova, dar de fapt lucrează în detrimentul poporului R. Moldova. Creditul rusesc și acordul semnat de Guvern este în interesul R. Moldova, în condiții convenabile. Iresponsabilii din Parlament, aceștia care nu pot o zi ca să nu fie la putere, au adus un prejudiciu enorm R. Moldova. Au dinamitat acest credit, e vorba de 4,2 miliarde de lei. Toată grija acestor iresponsabili este ca în R. Moldova să fie cât mai rău, pentru că aceasta e cea mai ușoară cale de a distruge un stat.

Obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără de stat. Noi nu vom renunța la eforturile noastre de a identifica resurse suplimentare de finanțare a deficitului bugetar”, a declarat astăzi Ion Chicu, după ședința tradițională cu președintele Igor Dodon. La această ședință nu a participat spicherul Zinaida Greceanîi, deoarece Parlamentul este în carantină.

De asemenea, Ion Chicu a atacat opoziția și în contextul proiectului de lege privind ONG-urile, care se numără printre condiționalitățile UE pentru a debursa 30 de milioane de euro.

„Noi nu suntem împotriva acestei legi, dar numai nu în redacția actuală. Aceasta nu este acceptabilă așa cum e în această redacție. Prin intermediul acestei legi, R. Moldova își va pierde independența. R. Moldova trebuie să dețină controlul tuturor activităților și sper că Parlamentul va ține cont de amendamentele propuse la acest proiect de lege. Ceea ce face opoziția este o încercare de a lichida statul R. Moldova. Orice moldovean nu ar trebui să se împace cu o asemenea abordare”, a mai adăugat prim-ministrul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md