09:41:10 07.05.2024
Stiri

Maia Sandu vorbește la TRECUT despre Guvernul Chicu: „Majoritatea actuală este în DISOLUȚIE, iar Guvernul Chicu nu va mai avea cât de curând susţinerea politică necesară”

Actualitate 01.06.2020 13:23 Vizualizări1911 Autor: Ziarul National
Maia Sandu vorbește la TRECUT despre Guvernul Chicu: „Majoritatea actuală este în DISOLUȚIE, iar Guvernul Chicu nu va mai avea cât de curând susţinerea politică necesară” ipn.md


Actuala majoritate parlamentară ar urma să se risipească, iar Guvernul Chicu are zilele numărate, consideră lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

„Cu siguranță, majoritatea actuală este în disoluție, iar Guvernul Chicu nu va mai avea cât de curând susţinerea politică necesară. A fost un guvern slab şi incompetent, misiunea căruia a fost să-l ajute pe Dodon să obțină un nou mandat de preşedinte la alegerile din toamnă. Atacurile recente ale lui Chicu la adresa unor europarlamentari români, care au dus şi la declanşarea unui scandal diplomatic, arată că guvernarea este în derivă, nu are şansă să obţină nici sprijin extern, dar nici nu are sprijin intern din cauza incompetenţei sale”, a declarat ex-premierul Sandu, în cadrul unui interviu pentru psnews.ro.

Politiciana spune că PAS are scopul să scape R. Moldova de Dodon.

„Alegătorii noştri ne-au dat mandat foarte clar: alungarea lui Plahotniuc şi Dodon de la putere şi eliberarea instituţiilor statului de controlul politic al oligarhilor. Noi am reuşit primul deziderat şi luptăm pentru realizarea celui de-al doilea. Dar noi nu vrem ca alungarea lui Dodon să se facă prin readucerea lui Plahotniuc la putere. Singura soluţie este să apelăm din nou la alegător. Acest lucru este teoretic posibil prin demisia lui Dodon şi declanșarea alegerilor parlamentare anticipate împreună cu cele prezidenţiale. Nu vom susţine niciun guvern format din reprezentanţii forţelor corupte”, a punctat aceasta.

Sursa citată a mai adăugat că cea mai bună soluție ar fi alegerile anticipate. „Soluţia optimă pentru cetăţeni ar fi ca atât Dodon, cât și Chicu să-și dea demisia și să mergem după votul alegătorilor. Doar ei pot decide resetarea clasei politice moldoveneşti”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md