14:34:00 26.04.2024
Stiri

De la ce au pornit TENSIUNILE între Filip și Candu. Noi detalii despre întâlnirile SECRETE dintre Plahotniuc și Filip în SUA: „Pot să povestesc în DETALII discuția care a avut loc la hotelul Four Seasons Pennsylvania Avenue”

Politică 14.05.2020 13:00 Vizualizări4315 Autor: Ziarul National
De la ce au pornit TENSIUNILE între Filip și Candu. Noi detalii despre întâlnirile SECRETE dintre Plahotniuc și Filip în SUA: „Pot să povestesc în DETALII discuția care a avut loc la hotelul Four Seasons Pennsylvania Avenue”


Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, susține că i s-a propus să preia conducerea Partidului Democrat (PD), după ce nașul său, Vlad Plahotniuc, a părăsit R. Moldova. Totuși, acesta ar fi renunțat și ar fi optat pentru alegerea ex-premierului Pavel Filip în fruntea PD. Și Plahotniuc ar fi agreat candidatura lui Filip, în cadrul unor întâlniri care au avut loc în SUA.

„Eu am fost întrebat de dl Diacov, dacă nu vreau eu să fie președintele partidului. I-am spus că nu, eu nu vreau să fiu președintele partidului și consider că dl Filip, ca fost prim-ministru, cu un anumit rating și cu anumite calități de management, poate și trebuie să fie președinte al partidului. Știu că dl președinte Plahotniuc atunci, în luna iulie, când a vorbit cu Filip, nu doar la Miami sau în Washington, unde a zis el...”, a dezvăluit Candu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit liderului „Pro Moldova”, Filip și Plahotniuc au avut mai multe întrevederi în SUA, iar la una a participat și el. „În Statele Unite ale Americii. Numai că nu știu de ce dl Filip tot ezită să spună despre acea discuție și-i aduc aminte că în una dintre discuții am fost și eu alături și, dacă va fi nevoie, pot să povestesc în detalii acea discuție care a avut loc la Washington într-un hotel numit „Four Seasons Pennsylvania Avenue”, la 8.00 dimineața”.

Candu a mai spus de ce a fost nevoie să se întâlnească cu Plahotniuc în SUA: „Ca să discutăm anume despre ce se întâmplă cu partidul, ce se întâmplă cu fracțiunea parlamentară, ce se întâmplă cu viața politică ș.a.m.d. Dl Plahotniuc l-a susținut pe Pavel Filip. Acolo au mai fost alte detalii interesante, despre care vom mai discuta la timpul potrivit, dar niciodată nu a fost vreo discuție de nesusținere a dlui Filip în calitate de președinte”.

Sursa citată a explicat de ce a devenit ostilă relația pe care o are cu Filip, deși anterior se înțelegeau foarte bine.

„Deoarece s-au întâmplat foarte multe pe parcursul timpului. Am aflat și eu multe chestii care se făceau pe la spatele meu, am înțeles că dl Filip este foarte influențat de persoane din afara partidului, inclusiv în privința viitorului meu și al rolului meu în echipă. Adică sunt multe chestiuni care, în primul rând, m-au surprins, în al doilea rând, eu am avut câteva discuții cu dl Filip despre tot ceea ce înseamnă organizarea fracțiunii și a echipei de partid. N-am să intru acum în detalii, răspunsurile și atitudinea pe care le avea dumnealui, dar eu am înțeles că lucrurile nu se mai pot schimba în PD și datorită multor altor elemente, inclusiv discuțiile care au avut loc săptămâna trecută, în ziua de luni, dar fără să intrăm acum foarte mult în detalii îi lăsăm pe ei, cei care au discutat, să iasă cu mai multe din ziua de luni”, a explicat Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md